Verliefdheid kwam te dichtbij

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

10-07-2004, 00:00

Vraag

Momenteel ben ik verliefd op een meisje en zou best wat meer contact met haar willen hebben. Alleen heb ik een beetje negatieve ervaringen op dat gebied. Toen ik verliefd was (rondom de kerstvakantie) was ik in dezelfde situatie als nu en heb ik stappen ondernomen. Ik had een goede relatie (geen verkering, wel wederzijdse gevoelens) met die ander en waren er kansen. Dan komt het me allemaal te dichtbij en was ik absoluut niet verliefd meer en begon me zelfs te ergeren.

Nu word ik erg heen en weer geslingerd. Voor mijzelf vind ik dit een hele nare ervaring, maar ook voor de ander. Die wil ik dat ook niet aandoen, maar dat doe ik ondertussen wel. Ik voel me schuldig naar de ander toe en anderzijds ook onzeker(der) in mijzelf. Heeft u tips? Hoe ga ik hier mee om, moet ik nu maar weer 'opnieuw' beginnen, of is dit herkenbaar en moet je doorbijten?


Antwoord

Je brengt je "probleem" heel goed onder woorden. Wat jij beschrijft, komt heel veel voor. Als je alleen nog maar verliefd bent, dan kun je ook zo heerlijk verliefd zijn. Maar als je er werk van gaat maken, dan roept dat ook de nodige spanning op, dan ga je je bijvoorbeeld ook afvragen: "Tsjonge, tsjonge wat doe ik nu allemaal en weet ik het echt wel zo zeker" en dat kan je verliefdheid vervolgens helemaal overschaduwen. Je wordt dan onzeker en ineens weet je het allemaal niet meer.

Je bent dus nu verliefd en ik denk dat zoals je er nu voorstaat ook graag verder zou willen gaan. Inderdaad kan dat nare gevoel weer optreden als je haar gaat vragen, maar probeer daar over heen te kijken. Het is gewoon lastig om iemand te vragen en dan komen daar ook die vervelend gevoelens bij kijken. Maar kijk er over heen en dan zul je zien dat wanneer je verkering hebt en steeds meer naar elkaar toegroeit, het heel fijn kan zijn.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

verliefdheid
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Kan iemand mij de essentie van de leer van Kohlbrugge geven, waarin deze leer afwijkt en of zijn leer zuiver is?
Geen reacties
10-07-2008
Hoe moet je tegenover straatkrantverkopers staan? Is dit een legale vorm van bedelen of kunnen deze mensen niet anders? Zijn het asielzoekers die wel onderdak hebben? Graag wil ik weten of je ze als c...
Geen reacties
10-07-2007
Aan een Hersteld Hervormde dominee. Tijdens een avondje met drie vrienden kwam het idee naar boven om binnen onze gemeente een speciale jeugddienst te organiseren. Het idee is om een dominee of kandid...
Geen reacties
10-07-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering