Goede Engelse versie van de Bijbel

Ds. W. Pieters / Geen reacties

09-01-2004, 00:00

Vraag

Ik ben al een poosje op zoek naar een goede Engelse versie van de Bijbel. De King James version is geen optie want het moet wel modern Engels zijn in verband met de verstaanbaarheid. Maar dan heb je nog NewKingJames, KingJames 21th Century, NIV en nog enkele. Welke vertaling is nu een goede getrouwe vertaling?


Antwoord

Een goede vertaling in het Engels is alleen de "King James Version", of "Authorised Version", want die gebruikte én de goede vertaalmethode én de goede handschriften. Alle andere vertalingen zijn tweederangs. Is de KJV geen optie, dan is de beste de NKJV, "New King James Version".

Ds. W. Pieters

Tags in dit artikel:

bijbelvertalingenengels
Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. Pieters

  • Geboortedatum:
    27-06-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Elspeet
  • Status:
    Actief
259 artikelen
Ds. W. Pieters

Bijzonderheden:

website: dspieters.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Er is iets aan het dienen van God wat ik helemaal nog niet goed begrijp. Soms als er geschreven wordt over het maken van keuzes in het werkelijk zoeken naar en dienen van de Heere, wordt er gezegd: de...
Geen reacties
09-01-2017
Mijn buurman is midden veertig. Een tijdje geleden vertelde hij me dat hij eigenlijk op mannen valt. Hij was er erg verdrietig over. De angst voor afwijzing van zijn familie, maar ook dat hij dat eige...
10 reacties
09-01-2013
Waarom doen de meeste meisjes/vrouwen ‘s nachts hun BH af? Ik zie dat regelmatig om me heen, maar heb het nog nooit van iemand echt gehoord. Is er een reden? Dat het beter voor je is of zoiets?
Geen reacties
09-01-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering