Vaak ‘s nachts plassen

drs. N. Wolswinkel / 3 reacties

18-11-2010, 12:20

Vraag

Ik, meisje 22 jaar, moet vaak ‘s nachts plassen, meestal wel één of twee keer. Het maakt niet uit of dat ik 's avonds minder of zelfs niets drink, ik moet altijd wel. Over het algemeen drink ik juist erg weinig. Hooguit vijf glazen per dag, meestal vergeet ik het. Maar als ik het ophoud en niet ga en dus weer in slaap val (als dat al lukt) heb ik ‘s morgen een enorme drang om te plassen, maar komt er bijna niets tot helemaal niets uit en zit ik soms wel 5 minuten op de wc om het te proberen. Zelf denk ik dat het dan is omdat mijn spieren soort van verkrampt zijn. Kan dat? Zijn daar oefeningen voor, welke? Is dit normaal? Ik heb het er met meerdere mensen over gehad maar tot nu toe herkent niemand het. Wat kan het zijn?


Antwoord

Je hebt een lastig plasprobleem. Het lijkt me verstandig met je huisarts hierover te praten. Het beeld zou kunnen passen bij bekkenbodemproblematiek. Een bekkenbodemtherapeut kan daarbij behulpzaam zijn. Overleg een en ander met je huisarts.

Drs. N. Wolswinkel

Lees meer artikelen over:

plas(sen)
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
Annemieke1
18-11-2010 / 15:38
Ik herken een klein beetje. Toen ik overdag weinig dronk, moest ik er 's nachts ook zo'n 2 á 3 keer uit. Het is opgelost nu ik overdag genoeg drink.
Lijss84
18-11-2010 / 18:50
Ik moet er ook bijna elke nacht 1 of 2x uit. Als ik niet ga, dan word ik binnen een uur wakker en moet ik weer. Dus meestal ga ik maar meteen. Ik herken dus niet je ochtend probleem.
javisje
20-11-2010 / 23:49
Door te weinig te drinken (en dus te plassen) overdag krijg je ook een luie blaas. Dat kreeg ik te horen van de wijkverpleegkundige ivm het bedplassen van mijn zoon van 7.

Terug in de tijd

Hoe ga ik om met intense woede? Ik woon thuis, maar ik haat de man die mijn vader genoemd wordt. Echt zo intens dat het mezelf verteert. En ik wil niet meer bij die man in de buurt zijn. Over een paar...
8 reacties
18-11-2022
Geachte dominee Harinck, wij lazen uw antwoord op deze vraag. En dat riep bij ons vragen op. Kan iemand die tot God bekeerd is echt niets vertellen van wat er in zijn leven is gebeurd? U schrijft name...
6 reacties
18-11-2014
Ik zit met het volgende. Ik ben veel bezig met het geloof de laatste tijd. Ik ben hier ook vanaf jongsaf aan mee opgegroeid. Ik weet dat alleen het zien op Zijn bloed red van alles. Maar ik heb het pr...
12 reacties
18-11-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering