Moeder in de war

A. Kwakernaak / Geen reacties

09-06-2010, 18:00

Vraag

Mijn moeder is de laatste paar jaar regelmatig behoorlijk in de war. Ze is nu 54 jaar. Ze haalt bijvoorbeeld geregeld namen door elkaar, of ze verwart dingen met elkaar. Zelf ben ik hier een beetje ongerust over. Is het dementie? Of is dit gewoon normaal en moet ik me geen zorgen maken?


Antwoord

Op basis van de gegevens kan ik geen diagnose stellen. Als uw moeder vaak dingen door elkaar haalt en soms ook in de war is, is het zeker goed om de huisarts te raadplegen. Deze zou kunnen beoordelen of er een neuropsychologisch onderzoek nodig is. Hiermee kan worden vastgesteld of er sprake is van vergeetachtigheid, dementie of soms ook depressie. Bij depressieve of andere spanningsklachten kunnen er ook symptomen zijn van dingen door elkaar halen, etc.

Kortom, maak een afspraak op het spreekuur.

A. Kwakernaak

Lees meer artikelen over:

medischmoeder
Dit artikel is beantwoord door

A. Kwakernaak

  • Geboortedatum:
    30-11-1999
  • Kerkelijke gezindte:
    Onbekend
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
62 artikelen

Bijzonderheden:

huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan ds. Pieters. U heeft eerder op Refoweb antwoord gegeven over de keuze van het verzekeren. Toch heb ik het antwoord wat ik zoek nog niet gevonden. U zegt namelijk dat het een persoonlijke keus is e...
Geen reacties
09-06-2008
Ik ben een jonge vrouw met een gezond gewicht. Ik gebruik de Yasminpil. De laatste jaren heb ik veel cellulite gekregen, wat me heel onzeker en verdrietig maakt. Nu de warme dagen er weer aan komen ka...
1 reactie
09-06-2020
Mag ik als reformatorische jongere van de CGK eenmalig een dienst van de evangelische kant bezoeken waar mijn vriendin naar toe gaat, of moet ik dat als onbijbels en zonde zien?
63 reacties
09-06-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering