Bang voor de dood

Ds. J.R. Lammers / 2 reacties

23-02-2010, 19:00

Vraag

Ik ben bang voor de dood. De laatste tijd denk ik er veel aan. Dit komt waarschijnlijk ook omdat ik in mijn omgeving veel hoor over mensen die aan kanker overlijden, ook jonge mensen. Dit zet me aan het denken. Ik lig dan op bed en denk: Stel je voor dat ik nu moet sterven. Wat dan? Dit maakt me bang. Wat moet ik doen?!

Antwoord

Het is heel moeilijk om op zo'n vraag een goed antwoord te geven via een anoniem contact. Ik zou vragen willen stellen. Hoe ziet je leven eruit? Hoe zijn je (vriendschappelijke) contacten? Uit welk geestelijk milieu kom je? Ben je erkend en gewaardeerd in je jeugd?
 
Lijkt misschien een beetje gek, maar het is echt zo, dat in zulke diepgaande vragen als die over de dood, mee resoneren wat er in het dagelijks leven zo al aan de hand is (geweest).
 
Natuurlijk kan ik een paar bijbelteksten noemen, dat de dood overwonnen is door Christus en zo. Maar dat werkt niet via zo'n kille mail.
 
Liever zou ik zeggen: ga dit bespreken in een persoonlijk, warm, pastoraal contact.
 
Ds. J. R. Lammers

Ds. J.R. Lammers

Ds. J.R. Lammers

 • Geboortedatum:
  26-03-1951
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Nijbroek/Amsterdam
 • Status:
  Inactief
2 reacties
Antoinette
24-02-2010 / 09:51
Wil je hier over verder praten dan wil ik je waar ik kan graag verder helpen!
Wat je schrijft is herkenbaar en het komt vaker voor onder mensen, dat is dus niets vreemds, en er is een oplossing voor!

Email: toontjevos@hotmail.com
Antoinette
24-02-2010 / 10:06
Er staat immers geschreven in 2 Petrus 3:9 dat God niet wil dat er ook maar 1 mens verloren gaat!
Wat een God!
2 Petrus 3:9
De Heer stelt wat hij heeft beloofd, niet uit, zoals sommigen denken. Hij heeft alleen maar geduld met u. Hij wil niet dat er ook maar iemand verloren gaat, maar dat allen tot inkeer komen.

Terug in de tijd

Ik heb vaak het idee dat ik net niet bekeerd ben. Dit komt (denk ik) doordat eerst het geloof en God me helemaal niks ko...
1 reactie
26-02-2018
Ik ben een jonge single vrouw van 32 jaar. Ik ben gelukkig, maar toch mis ik iets. Als ik naar mijn broers en zussen kij...
geen reacties
26-02-2018
Kun je als belijdend christen naar een tweede huwelijk van een familielid waarbij het eerste huwelijk zonder wettige red...
2 reacties
24-02-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering