Bang voor de dood

Ds. J.R. Lammers / 2 reacties

23-02-2010, 19:00

Vraag

Ik ben bang voor de dood. De laatste tijd denk ik er veel aan. Dit komt waarschijnlijk ook omdat ik in mijn omgeving veel hoor over mensen die aan kanker overlijden, ook jonge mensen. Dit zet me aan het denken. Ik lig dan op bed en denk: Stel je voor dat ik nu moet sterven. Wat dan? Dit maakt me bang. Wat moet ik doen?!

Antwoord

Het is heel moeilijk om op zo'n vraag een goed antwoord te geven via een anoniem contact. Ik zou vragen willen stellen. Hoe ziet je leven eruit? Hoe zijn je (vriendschappelijke) contacten? Uit welk geestelijk milieu kom je? Ben je erkend en gewaardeerd in je jeugd?
 
Lijkt misschien een beetje gek, maar het is echt zo, dat in zulke diepgaande vragen als die over de dood, mee resoneren wat er in het dagelijks leven zo al aan de hand is (geweest).
 
Natuurlijk kan ik een paar bijbelteksten noemen, dat de dood overwonnen is door Christus en zo. Maar dat werkt niet via zo'n kille mail.
 
Liever zou ik zeggen: ga dit bespreken in een persoonlijk, warm, pastoraal contact.
 
Ds. J. R. Lammers

Ds. J.R. Lammers

Ds. J.R. Lammers

 • Geboortedatum:
  26-03-1951
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Nijbroek/Amsterdam
 • Status:
  Inactief
2 reacties
Antoinette
24-02-2010 / 09:51
Wil je hier over verder praten dan wil ik je waar ik kan graag verder helpen!
Wat je schrijft is herkenbaar en het komt vaker voor onder mensen, dat is dus niets vreemds, en er is een oplossing voor!

Email: toontjevos@hotmail.com
Antoinette
24-02-2010 / 10:06
Er staat immers geschreven in 2 Petrus 3:9 dat God niet wil dat er ook maar 1 mens verloren gaat!
Wat een God!
2 Petrus 3:9
De Heer stelt wat hij heeft beloofd, niet uit, zoals sommigen denken. Hij heeft alleen maar geduld met u. Hij wil niet dat er ook maar iemand verloren gaat, maar dat allen tot inkeer komen.

Terug in de tijd

Hopelijk kunt u me helpen wat gelukkiger te worden. Ik ben nu redelijk wat jaren getrouwd met een erg lieve en verstandi...
6 reacties
27-02-2018
Voor mijn studie leer ik onder andere over de geschiedenis van het Midden-Oosten. Erg interessant natuurlijk, maar ik lo...
2 reacties
23-02-2013
Ik werk in een seculiere omgeving. Op het blok naast mij staat de radio aan. Meestal best gehorig. Diverse keren heb ik ...
5 reacties
23-02-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering