Christen-zijn laten zien

Ds. H. Polinder / Geen reacties

04-11-2009, 15:41

Vraag

Hoe laat ik aan de wereld zien dat ik christen ben?


Antwoord

De Heere Jezus zegt tegen zijn discipelen: Gij zijt het zout der aarde en gij zijt het licht der wereld. Hij zegt niet tegen hen dat zij het zout en licht moeten worden. De discipelen zijn door hun verbondenheid aan Christus het zout en licht. Dat betekent dat de wereld aan hen zal zien en merken dat Christus hun Heere en Zaligmaker is. De omgang met de Heere Jezus zorgt ervoor dat de wereld aan mij ziet dat ik een christen ben. Dus om de wereld te laten zien dat je een christen bent, is het nodig om aan de Heere Jezus verbonden te zijn en in Zijn gemeenschap te leven. Dat kan het niet anders of de wereld om mij heen merkt dat in mijn gedrag en instelling.
 
Zo zal ik ook gelegenheden biddend zoeken om met anderen over de Heere Jezus te spreken. Door de leiding van de Heilige Geest zal ik voorzichtig wandelen, zodat ik geen verhindering ben voor mijn naaste om tot Christus te komen. Dan ziet de wereld aan alles dat ik anders ben.

We moeten niet krampachtig proberen om onze naaste te laten zien dat we christen zijn. Leven met Christus betekent dat je een leesbare brief wordt van Christus. Door die verbondenheid met Hem, laat ik zien dat Zijn geboden mij lief zijn. In mijn woorden en daden wordt iets van de liefde van Christus zichtbaar: in mijn houding tot de naaste, in mijn spreken over de naaste, in mijn huwelijk en gezin, in mijn vrije tijd en in mijn werk. Dat vraagt gebed om de leiding van de Heilige Geest om ook in alle dingen gericht te zijn op de eer van God.

Ds. H. Polinder

Dit artikel is beantwoord door

Ds. H. Polinder

  • Geboortedatum:
    07-07-1969
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Urk
  • Status:
    Inactief
33 artikelen
Ds. H. Polinder

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Waarom staat er het volgende in het formulier “geloofsbelijdenis”? “Gelooft gij dat de waarheid Gods die in het Oude en Nieuwe Testament geopenbaard en in de artikelen van het christelijk geloof beled...
Geen reacties
04-11-2013
Ik heb een vraag. Voor mijn studie ben ik op zoek naar een stage in het buitenland. Als reformatorische jongere kan dat nogal lastig zijn omdat ik graag wel naar de kerk wil op zondag. Ik ben onder an...
9 reacties
04-11-2016
Ik heb heel erg last van ontstoken tandvlees. Hoe kan je dit heel makkelijk oplossen?
1 reactie
04-11-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering