Geslachtsgemeenschap

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

05-09-2009, 12:00

Vraag

Sinds drie maanden heb ik verkering. Ik weet dat het fout is maar we hebben al geslachtsgemeenschap gehad. Mijn vriend bevredigde mij vaak met zijn vingers en als hij dat gedaan heeft bloed ik vaak daarna. Hoe komt dit? We hebben op zo’n avond dan geen geslachtsgemeenschap.


Antwoord

Zo te lezen hebben jullie in drie maanden al veel seksuele ervaringen opgedaan (Hij bevredigde mij vaak...). Bij een eerste keer echt vrijen is bloedverlies niet gek. Na een paar keer hoort dat niet meer.

Je schrijft dat bij bevredigen met de vingers ook bloedverlies optreedt. Stimuleert hij dan alleen de clitoris? Dan vind ik het vreemd en moet je je dokter er eens naar laten kijken. Of stimuleert hij je door met de vinger(s) diep de vagina in te gaan? Dan hangt het er vanaf hoe heftig jullie in het liefdesspel opgaan. Maar regelmatig behoorlijk bloedverlies is ook dan niet zo logisch en onderzoek waard.

Overigens, wanneer ik deze mail lees: zouden jullie niet nog eens heel goed nadenken wat je wilt? Want wanneer je na drie maanden al zo ver gaat... Er raken nog heel wat verkeringen uit op een later moment, en dan heb je wel veel intimiteit gedeeld. De echte gemeenschap blijft toch mooi voor het huwelijk. Ik begrijp ook wel dat er een groeiende lijn is van de eerst zoen naar de eerste keer echt vrijen. Strelen, zoenen etc. hebben daarbij een plek. Ik hoorde een keer een goed advies: houd in ieder geval allebei je slipje aan, dat geeft een concrete grens aan. Zeker wanneer je weet dat het verkeerd is: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald!

Drs. N. Wolswinkel

Lees meer artikelen over:

seksualiteit voor het huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Momenteel voel ik me somber en ontevreden over mijn leven. Maar ik weet dat als God dichtbij is, dat dit dan niet zwaar is. Ik mis alleen God en geen enkele belofte of bemoediging is voor mij. Ik kan ...
Geen reacties
05-09-2013
Waar komt de duivel vandaan? Hoe is hij ontstaan en was hij er van eeuwigheid? Waar kan ik dat in de Bijbel lezen?
Geen reacties
05-09-2008
Wat verstaat u onder het begrip “Gods hand in de geschiedenis” en aan welke gebeurtenissen denkt u dan het eerst? Wat is uw reactie op de volgende stelling? “Je mag Nederland niet met het volk Isra...
Geen reacties
05-09-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering