Vraag
Als wij thuis bijvoorbeeld een rollade eten(varkensrollade of kip) of bijvoorbeeld varkenshaas, dan heb ik altijd veel moeite om dit weg te krijgen. Ik zit dan veel te kauwen en krijg er allerlei reacties op van m’n ouders en broertjes (negatief). Ik heb dit niet bij bijvoorbeeld, tartaar, hamburger, slavink, rundersnitzel, kipfilet, etc. Ik vraag me af hoe dat komt: is het iets tussen de oren, zoals ze thuis zeggen, of heeft het wellicht iets te maken met productie van slijm? Dat ik te weinig slijm aanmaak waardoor ik ook m’n vlees minder makkelijker doorkauw en wegkrijg?
Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?
In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden.
Antwoord
Mogelijk ligt het aan het structuur van het vlees: de eerst genoemden vleessoorten lijken me wat taaier qua structuur, vergeleken met de laatstgenoemden.
José de Jongh-van Hoof
drs. J. de Jongh-van Hoof
- Geboortedatum:30-11-1967
- Kerkelijke gezindte:Zevende-dags Adventist
- Woon/standplaats:Rijssen
- Status:Actief
- Bijzonderheden:
Huisarts
moet je dit (mits het wel gezond is)gewoon lekker koesteren en er je favoriet van maken
Misschien zit je met het gegeven 'wat de pot schaft'
Maar dan sla je het vlees toch gewoon over ?
Eet niet tegen je zin in, want dan ga je al kokhalzen als je er aan moet denken
laat staan nog opeten!