Heel veel haargroei

drs. N. Wolswinkel / geen reacties

23-04-2008, 00:00

Vraag

Ik ben een meisje van 19 jaar en ik heb heel veel haargroei. Ik heb echt bakkebaarden en ook een beetje een snor. Wat gebeurt er als ik dit scheer? Wordt het dan nog erger? Ook heb ik veel haar rondom mijn navel en ook mijn benen zijn erg behaard. Ik vind dit heel vervelend en schaam me er ook een beetje voor bij het zwemmen. Is er iets wat ik er aan kan doen, zonder dat het steeds erger wordt?

Antwoord

Forse overbeharing is soms een hardnekkig probleem. Het kan samenhangen met een onderliggende aandoening. Meestal rest symptoombestrijding: het slikken van de Diane, (electrische) epileren, werken met harsen, lasertherapie. Voor al die dingen geldt dat er een prijskaartje aanzit, afhankelijk van lokalisatie (in het gezicht wordt sneller tot vergoeding overgegaan), de verzekering die je hebt, etc.

Al met al een keer een goede gelegenheid met de eigen huisarts of eventueel met een dermatoloog de zaak op een rijtje te zetten en de mogelijkheden te overwegen.
 
Groeten,
Drs. N. Wolswinkel

drs. N. Wolswinkel

drs. N. Wolswinkel

 • Geboortedatum:
  02-02-1957
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Veenendaal
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Huisarts

Tags in dit artikel:

beharingmedisch
geen reacties

Terug in de tijd

Mijn werkgever heeft mij opgegeven voor een training Rots en Water. Kan ik deze training volgen. Is dat bijbels verantwo...
geen reacties
23-04-2014
Aan een ambtsdrager van de Gereformeerde Gemeenten. Onze gemeente is al geruime tijd vacant. Dat is erg moeilijk voor mi...
1 reactie
24-04-2020
Heeft cultuur ook invloed op muziek en instrumenten en zijn ze ook een middel om God te loven?
geen reacties
23-04-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering