(...) Ik heb nog nooit echt verkering gehad. Ik verlang wel naar een vriend. En ...

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

05-02-2008, 00:00

Vraag

Ik ben een meisje/vrouw van 22 jaar. Ik heb nog nooit echt verkering gehad. Ik verlang wel naar een vriend. En voel me ondertussen ook al oud om nog steeds vrijgezel te zijn. Hebt u tips?

Antwoord

 Allereerst zou ik je willen zeggen dat je als 22-jarige nog echt een jonge meid bent en dat je je nu op deze leeftijd nog geen vrijgezel mag noemen. Natuurlijk is er het verlangen naar een relatie. Dat heeft de Heere God zelf zo in de schepping gelegd dat je op een gegeven moment gaat verlangen naar een levenspartner. En dan ga je onbewust toch op zoek, ga je als meisje met andere ogen naar jongens kijken. En zo kan het gebeuren dat je iemand aardig gaat vinden. Dat kan voor de een al op jonge leeftijd zijn en voor een ander duurt het even voordat je zo iemand ontmoet.

Als je iemand aardig vindt, probeer dan ook contact te leggen. Maak een praatje en betoon belangstelling voor die persoon. Wacht niet af tot die persoon vragen aan jou stelt. Het moet echt van twee kanten komen en jij kunt alleen maar je best doen voor jezelf. Probeer op plaatsen te komen waar je vooral jongeren van je eigen leeftijd en eigen achtergrond ontmoet. Daar kun je iemand tegenkomen. Dat geldt ook voor jongerenvakanties, jongeren dagen enzv. Als je nog geen verkering hebt en je verlangt er wel na, dan denk je al gauw dat je wel nooit iemand tegen zult komen. Maar aan de andere kant kan het ook maar zo op een dag gebeuren. Je mag er ook in het gebed de Heere God om vragen.

Alie Hoek-van Kooten

Tags in dit artikel:

verkering
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb sinds een jaar een relatie met een meisje; we zijn beiden 25 jaar. We willen volgend jaar gaan trouwen. Het is ons verlangen om naar Gods’ wil te luisteren en te leven, dus ook geen gemeenschap...
Geen reacties
05-02-2014
Ik heb een vraag over de volgende tekst. Wie geloofd zal hebben en gedoopt zou zijn, die zal zalig worden. Wordt hier de waterdoop mee bedoeld of doelt de Heere hier op de doop met de Heilige Geest?
Geen reacties
05-02-2005
Ik heb schade berokkend bij mijn naaste. Inmiddels heb ik leren inzien wat ik betrokkenen heb aangedaan en ik erken mijn schuld. De betreffende zaak is ter beoordeling voor de aardse rechter gebracht....
Geen reacties
05-02-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering