Ons kerkverband is subliem

Ds. J. Driessen / Geen reacties

03-11-2007, 00:00

Vraag

Ik vind het  jammer dat in de beantwoording van vragen de toon van mensen uit de Ger. Gem. steeds is: Pas op, ons kerkverband is (alleen) subliem. Dit wordt door verschillende mensen om mij heen ook opgemerkt. Ik raad ze aan om eens wat breder te kijken. Een vorige vragensteller gaf aan dat de beleving van het geloof binnen de Ger. Gem. in Ned. en de Oud Ger. Gem. heel vaak veel intensiever is. Ik zie ook steeds meer in ons kerkverband (Ger. Gem.) een afglijden van de oude waarheden. Alles wordt beredeneerd en gerelativeerd, gevolg is dat wat vroeger zonde was, nu gewoon moet kunnen en het gebeurt ook... Helaas is dit in veel Ger. Gem.-gemeenten waar. Hoe kunnen we afglijden verder tegen gaan?
 

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Hoe we afglijden verder tegen kunnen gaan? Door niet te zeuren en God te bidden om persoonlijke, waarachtige bekering!

Met hartelijke groet,
Ds. J. Driessen

Ds. J. Driessen

Ds. J. Driessen

  • Geboortedatum:
    25-07-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Status:
    Inactief
  • Bijzonderheden:

    Ds. Driessen is op 12-02-2021 overleden.

Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe ga ik om met roddel? Ik stel deze vraag omdat ik onlangs nogal heftig reageerde toen er iets zeer negatiefs over iemand werd verteld. Dit werd me op z'n zachts gezegd niet in dank afgenomen. Ben z...
1 reactie
03-11-2016
Beste dominee, wat kan ik het beste doen om van mijn kooplust/koopverslaving af te komen? Aan de ene kant geef ik mijn ogen slecht de kost, door alleen maar te kijken naar wat wil ik kopen, wat ik zal...
1 reactie
03-11-2017
In verband Long Covid ben ik op zoek naar mensen die ervaring hebben met Ewot Zuurstoftherapie. Zijn er mensen die er baat bij hebben of juist niet? Mogelijk met een andere behandeling?
2 reacties
03-11-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering