Christenen als schandvlek

Habakuk.nu / 12 reacties

06-09-2011, 12:17

Amsterdam kwam vorige week nog met een verlaat presentje voor de afgelopen Gaypride. De stad is weigerambtenaar vrij gemaakt! In Amsterdam begint de victorie. Van blijdschap vergaten de officials even dat ze beledigen eigenlijk altijd een PVV-kenmerk vonden. De verantwoordelijke wethouder, Eric van der Burg, verklaarde blij dat Amsterdam nu van ‘deze schandvlek’ was verlost.


Geen één weigerambtenaar meer in Amsterdam. Amsterdam kan trotser dan trots zijn. We kunnen weer veilig over straat. ??Goed, je kunt in het leven niet alles begrijpen. Wie begrijpt bijvoorbeeld die superliberale ruimdenkende mensen die het altijd hebben over ‘iedereen in zijn waarde laten’ en ‘alles moet kunnen’ en meer van dat soort loze kreten. Het lijkt vooral voor hun eigen vrienden bedoeld. Zou het niet eerlijker zijn om gewoon toe te geven dat we nu en dan wat met de vrijheid voor de burgers schuiven? Het werkt als communicerende vaten. Wat de een meer krijgt, krijgt de ander minder. Het lastige van de homobeweging is dat ze niet tevreden is met meer, ze wil alles. Iedereen moet buigen. ‘Kleurrijk Amsterdam’ bestaat wat hen betreft uitsluitend uit roze tinten.

Verwerpelijke ideeën?
‘Dit is Nederland’, verklaarde Job Cohen plechtig, toen hij eind april vorig jaar met trots zijn concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen presenteerde. Ik schrok even van die typering en kon niet anders dan concluderen dat ik dan niet meer bij Nederland hoorde. Ik met mijn verwerpelijke ideeën over het huwelijk, als bedoeld voor een man en een vrouw.

Verontwaardiging
Een week eerder was kamerlid Albayrak, een van de kandidatenlijst, nog teruggefloten omdat ze met zoveel woorden had verklaard dat een paar van die weigerambtenaren misschien toch niet echt in de weg liepen. Verontwaardiging alom. De wet diende gehandhaafd! Zelfs als de wet nog enige ruimte voor andersdenkenden laat, zoals in het geval van de weigerambtenaar, dan bluffen ze er nog overheen. Gelukkig weet minister Van Bijsterveldt nog stand te gehouden. Feit is dat we als belijdende christenen meer en meer worden gemarginaliseerd. We zijn een schandvlek voor de verlichte natie geworden. Gelukkig mogen we er nog wel anders over denken. Wat mij betreft zijn de weigerambtenaren een kleine dappere kopgroep en moet de schandvlek elders worden gezocht.

Krijn de Jong is stafmedewerker bijzondere projecten bij stichting Tot Heil des Volks.

Habakuk.nu op 06-09-2011, 12:17
12 reacties
QuadCoreInside
06-09-2011 / 15:14
AMEN!!!
Omega
06-09-2011 / 18:29
@Drusius

Zolang er een ambtenaar is die wel refo's trouwt, mag de rest van mij weigeren. Dat is de consequentie van democratie en vrijheid van meningsuiting. Of wil je vrijheid van meningsuiting alleen voor niet-christenen, Drusius?
plderoos
06-09-2011 / 19:18
Wat natuurlijk ook vreemd is, als je gaat trouwen dan zoek je een ambtenaar van de burgelijke stand die, als het even kan, een beetje bij je past. Toen ik ging trouwen was er geen van hetzelfde kerkgenootschap maar wel een christelijke, dan vraag je die, toch?

Waarom zou een homo dan een ambtenaar vragen die hem niet trouwen wil? Één is dat gewoon pesterij en twee zal die homo, net als ik, gewoon liever iemand hebben die het met zijn standpunt eens is. Maar nee, dit móet in Nederland waar alles kan, niet kunnen! Je mag als homo wel zeggen dat je mensen die het niet met jou eens zijn een schandvlek zijn, en je mag trouwen. Maar jij als Christen mag het daar nog wel mee oneens zijn, maar als je toevallig ook nog ambtenaar bent dan móet je ze trouwen.

vroeger heette dat: geloofsonderdrukking. Maar mijn spellingscontrole kent dat woord niet eens meer.
Omega
06-09-2011 / 20:39
Een ambtenaar die zoveel taken weigert uit te voeren dat de democratie in gevaar komt, is gewoon principeel lui ;-)
plderoos
06-09-2011 / 21:54
@ Drusius Het gaat dan ook niet over elke ambtenaar

@ Omega Elke ambtenaar is lui :D
adriaan
06-09-2011 / 22:05
Ik ben het eens met omega als ambtenaren christenen mogen weigeren, dan mogen homo's ook geweigerd worden. Als dat eerste niet mag, dan ook niet het laatste.
Omega
06-09-2011 / 23:10
@Drusius

Gelukkig hebben we dat soort bevelsstructuren in 1945 achter ons gelaten. Democratie betekent ook dat er ruimte is en kan zijn voor je 'eigen' (of bijbelse) geweten en je eigen (of bijbelse) principes.
Morris
07-09-2011 / 07:50
@Krijn de Jong: Een ambtenaar van de burgerlijke stand mag inderdaad weigeren een huwelijk tussen mensen van gelijk geslacht te voltrekken, omdat hij/zij dat huwelijk niet met zijn geweten/principes in overeenstemming kan brengen. Dor deze ruimte te bieden, beschermt de wet de ambtenaar in kwestie. U zet die 'weigerambtenaar' neer als een strijder tegen het homohuwelijk. Dat is niet (per se) hetzelfde en het is in ieder geval niet wat de wet bedoelt. Het is niet aan een ambtenaar de wet te saboteren. Uw benadering is volgens mij precies wat zo'n felle reactie oproept bij 'de homobeweging' - wat dat dan ook moge zijn.
Morris
07-09-2011 / 07:53
@plderoos: Van onderdrukking zou ik niet durven spreken. Eerder van een Berufsverbot. Maar dat te zeggen, riekt natuurlijk naar het roemruchte godwinnen...
Morris
07-09-2011 / 07:57
@drusius: Het recht van een ambtenaar om bepaald werk om (strict beperkte!) redenen te weigeren ontslaat diens werkgever niet van diens plicht om de wet uit te voeren. Weigerambtenaren maken niet het leven van homo's moeilijk maar dat van hun werkgever. En daar hebben de stadsregenten een broertje/zusje dood aan. Zeker als het ook nog eens ten koste gaat van hun imago onder potentiële kiezers.
waldboy
07-09-2011 / 08:05
De wederkomst van Christus komt steeds dichterbij. Deze dingen zullen ons als christenen gebeuren. En we weten dat we om Christus wil verdrukt zullen worden.
We moeten neit zeuren. Als we voor Cristus hebben gekozen moeten we de consequenties aanvaarden.
plderoos
07-09-2011 / 18:54
@ Morris: "berufsverbot" HAHAHA, ook een mooie vondst XD

Meer nieuws

De Evangelische Hogeschool (EH) te Amersfoort is het 35e EH-Basisjaar van start gegaan met 177 nieuwe studenten, een toename van 20 personen ten opzichte van het vorige cursusjaar. Vrijdag 2 september...
Geen reacties
02-09-2011
Het is zeker Bijbels om door werken in ons levensonderhoud te voorzien. Maar in een tijd dat er veel te kiezen valt, blijkt het niet makkelijk om er een christelijke werkethiek op na te houden. Sommig...
Geen reacties
30-08-2011
Wat ooit begon met een conflict over het drinken van water uit een drinkbeker, groeide uit tot een wereldwijde kwestie. Asia Bibi, de eerste vrouw die in Pakistan ter dood veroordeeld is wegens god...
Geen reacties
18-08-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering