Dirigent smelt 3 koren samen voor “Als pelgrims onderweg”

Evert van de Veen / geen reacties

05-02-2011, 09:00

Op DV zaterdag 9 april zullen drie koren onder leiding van dirigent Evert van de Veen als één groot samengesteld koor het oratorium “Als pelgrims onderweg” gaan uitvoeren. Dit vindt plaats in de Gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat te Voorthuizen. Een half jaar lang kostte het van de Veen om dit koorwerk te componeren. Hij heeft daartoe een vijftiental gedichten van Kees Hoogendoorn gebruikt.

ADVERTORIAL

De leukste vacatures in het onderwijs

CNS Putten bruist. Samenbouwen wij aan het onderwijs van morgen, samen groeien wij. Want samen groeien verbindt. Wil jij met ons meegroeien? Dat kan! Want wij hebben nog een aantal vacatures en gemotiveerde en ondernemende onderwijsprofessionals kunnen wij goed gebruiken.

Meer info...

De leukste vacatures in het onderwijs

De drie koren, Christelijk Gereformeerde Zangvereniging 'Wijdt Hem uw kunst' uit Harderwijk, Christelijk Gereformeerde Zangvereniging 'Laudate Deum' uit Nunspeet  en het Hervormd Evangelisatiekoor uit Bennekom, zijn al geruime tijd bezig met het instuderen van dit koorwerk. 

Een oratorium is een compositie voor zangstemmen, koor en verschillende instrumenten met een vaak religieuze of beschouwelijke aard, bestemd voor uitvoering in kerk of concertzaal. Het koor vervult een belangrijke functie, terwijl het vaak een lector is die verbindende teksten tussen de verschillende delen voorleest.

Het is zowel voor jongeren als ouderen een toegankelijk koorwerk, aldus Evert van de Veen. Alle liederen worden afgebeeld via een beamer met daarbij passende afbeeldingen. Het aanwezige publiek wordt ook ingeschakeld in de samenzang. Tussen de verschillende liederen worden verbindende Bijbelteksten gelezen door Ds. K.J. van der Sloot.

Medewerking wordt verleend door: Anja van der Maten (hobo), Leon Koppelman (panfluit), Arjan Breukhoven (vleugel), Roelof van Middendorp (orgel) en Jaap de Ruijter (bariton). Kees Hoogendoorn zal voor de aanvang van het oratorium één van zijn gedichten voordragen.

Het concert begint om 20.00 uur en de kerkdeuren gaan om 19.30 uur open.

Kaarten in de voorverkoop kosten € 5,- Neem contact op met Evert van de Veen, Hoofdstraat 92 te Voorthuizen. (0342-475397 / e.vandeveen@planet.nl )
Op de avond van het concert zelf zijn kaarten in de kerk te koop voor € 6,- . Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Evert van de Veen op 05-02-2011, 09:00
geen reacties

Meer nieuws

Hoe regel je iets recht wat in zichzelf krom is? Dat lukt dus niet. Daarom wordt het ook nooit wat met die prostitutiewe...
4 reacties
04-02-2011
Zelfs vindt de mus een huis, o Heer', De zwaluw legt haar jongskens neer. In 't kunstig nest bij Uw altaren... Psalm 84:...
geen reacties
03-02-2011
Refoweb bestaat vandaag 10 jaar! Gefeliciteerd met ons! Dit heugelijke feit vieren we met een gloednieuwe site en mooie ...
11 reacties
01-02-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering