Prostituee, een heel bijzonder beroep

Habakuk.nu / 4 reacties

04-02-2011, 13:56

Hoe regel je iets recht wat in zichzelf krom is? Dat lukt dus niet. Daarom wordt het ook nooit wat met die prostitutiewetgeving. Dat is geen probleem van de laatste jaren, dat is altijd zo geweest. Maar het is er zeker niet beter op geworden sinds in 2000 het bordeelverbod is opgeheven en de prostitutie min of meer tot een gewoon beroep werd gemaakt. Min of meer, want de meeste politici schrikken nog wel terug voor de consequenties die prostitutie als gewoon beroep in zich bergt. ‘Geen werk? U ziet er aardig uit mevrouw, we hebben nog wat vacatures in een leuke seksclub.'

ADVERTORIAL

De leukste vacatures in het onderwijs

CNS Putten bruist. Samenbouwen wij aan het onderwijs van morgen, samen groeien wij. Want samen groeien verbindt. Wil jij met ons meegroeien? Dat kan! Want wij hebben nog een aantal vacatures en gemotiveerde en ondernemende onderwijsprofessionals kunnen wij goed gebruiken.

Meer info...

De leukste vacatures in het onderwijs

'U weigert? Dat mag een paar keer, maar daarna kost het uw uitkering.’

Vanwege die bizarre consequentie wordt over prostitutie nog steeds als een ‘bijzonder beroep’ gesproken. En dat is niet overdreven. Je kunt wel zeggen dat prostitutie een heel erg bijzonder beroep is. Het is ook een heel gevaarlijk beroep. Het is een beroep dat je vrouwelijke identiteit stuk maakt. Niemand wordt ertoe geroepen. Er worden wel veel vrouwen toe gedwongen.

Even regelen
En dan zie je de branche telkens nog diffuser worden. Die raamprostitutie is met alle moderne communicatie niet meer echt nodig. Mensen weten elkaar op veel manieren te vinden. Er zijn ook nieuwe, lastiger te controleren vormen van prostitutie - zoals de escort - en nieuwe ontmoetingsplaatsen: massagesalons, hotels of gewoon thuis. Regel het maar even.

De politiek is deze week met een nieuwe worstelsessie begonnen. De wet moet aangepast en aangescherpt worden. Dat zal zeker niet voor de laatste keer zijn. Prostitutie is in wezen een anarchistisch beroep. Het gaat in tegen alle (leef)regels. Ondertussen is er wel een lichtpuntje te melden. Er is een goeie kans dat de leeftijdsgrens voor prostitutie wordt opgetrokken van 18 naar 21 jaar. Zeker in een tijd waarin mensen moeite hebben met volwassen worden, is dat een hele goeie zaak. De zogenaamde ‘peespas’ lijkt een minder goed idee. Natuurlijk is registratie een belangrijk middel tot beheersen, maar zo’n pas, met al je gegevens, maakt de vrouwen nog kwetsbaarder dan ze al zijn.

Intussen geldt ook voor het prostitutieprobleem dat we niet alles van de overheid moeten verwachten. Elke individuele man kan bijdragen in de strijd tegen de prostitutie. Hij kan dat doen door vrouwen het respect en de eer te geven die hen toekomt. Daar zijn alle mannen toe geroepen.

Krijn de Jong

Krijn de Jong is stafmedewerker bijzondere projecten bij stichting Tot Heil des Volks.

Habakuk.nu op 04-02-2011, 13:56
4 reacties
arjan1984
04-02-2011 / 16:25
mooie collum! het blijft inderdaad een lastig verhaal, verbieden klinkt leuk maar dan krijg je weer een groot illegaal circuit.als in ieder geval die gedwongen prositutie maar zo moeilijk mogelijk gemaakt wordt! dat is nog t ergste van t ergste
1a2b3c
06-02-2011 / 11:17
Beste amersfoort, God is van eeuwigheid tot eeuwigheid, dat betekent dat er bij Hem geen tijd is. Verleden, heden en toekomst zijn bij Hem tegelijk.
Dus niets van wat er gebeurt overvalt Hem.
1a2b3c
09-02-2011 / 16:24
God heeft Sodom en Gomorra ook niet verwoest specifiek vanwege homosexuele praktijken.

Ez.16:49 Ziet, dit was de ongerechtigheid uwer zuster Sódom; hoogmoed, zatheid van brood en stille gerustheid had zij en haar dochteren; maar zij sterkte de hand des armen en nooddruftigen niet.
50 En zij verhieven zich, en deden gruwelijkheid voor Mijn aangezicht; daarom deed Ik ze weg, nadat Ik het gezien had.

Er was idd ook sprake van homosexuele praktijken maar die werden niet genoemd toen God de verwoesting aankondigde: Gen18:20 ... De roep van Sodom en Gomorra is groot en hun zonde heel zwaar. Gen.19:13 Want wij gaan deze plaats verderven, omdat haar geroep groot geworden is voor het aangezicht des HEEREN, en de HEERE ons uitgezonden heeft, om haar te verderven.
arjan1984
12-02-2011 / 17:55
wauw, deze collumn neemt even een haakse wending! Wat God doet met een situatie als deze lijkt me niet aan ons. op ons niveau is t zaak om die tak klein te houden, niet om de wallen te vernietigen, das niet aan ons.

snap echt niet waarom je dit schrijft amersfoort! (zoals ik dat wel vaker niet snap bij e reacties)

Meer nieuws

Zelfs vindt de mus een huis, o Heer', De zwaluw legt haar jongskens neer. In 't kunstig nest bij Uw altaren... Psalm 84:...
geen reacties
03-02-2011
Refoweb bestaat vandaag 10 jaar! Gefeliciteerd met ons! Dit heugelijke feit vieren we met een gloednieuwe site en mooie ...
11 reacties
01-02-2011
DOORN - De poplezingen van de stichting JijDaar! hebben zo'n impact op de bezoekers dat een vorm van nazorg nodig is. Om...
16 reacties
31-01-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering