Noord-Korea grootste christenvervolger ter wereld

Nieuwsredactie / 2 reacties

05-01-2011, 14:31

Ermelo – Noord-Korea is de grootste christenvervolger ter wereld. Dat meldt Open Doors, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor vervolgde christenen, op basis van de woensdag verschenen Ranglijst Christenvervolging. In 2010 werden in Noord-Korea honderden christenen opgepakt en velen vermoord. Uit de Ranglijst blijkt bovendien dat islamitisch extremisme de oorzaak is van een wereldwijde toename van christenvervolging. De Islamitische Republiek Iran staat op nummer 2, gevolgd door een nieuwe nummer 3: Afghanistan.

Open Doors brengt jaarlijks in kaart waar christenen in de wereld het zwaarst worden verdrukt. In Noord-Korea mogen alleen de ‘Grote Leider’ wijlen Kim Il-Sung en zijn zoon, de ‘Geliefde Leider’ Kim Jong-Il als goden worden aanbeden. De Bijbel is een verboden boek. Het bezit ervan is al reden genoeg om met je complete familie naar een strafkamp te worden gestuurd. Christenen hebben geen enkel bestaansrecht en Kim Jong-Il en consorten doen er alles aan het christendom uit te roeien.

In mei 2010 werden 23 leden van een ondergrondse kerk opgepakt. Drie van hen werden direct publiekelijk geëxecuteerd. De anderen werden overgebracht naar een concentratiekamp, waar er vele van zijn in Noord-Korea. “Christenen worden vervolgd, omdat ze een andere God vereren dan Kim Jong-Il”, zegt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling. “Christenen worden bovendien in dit communistische land gezien als landverraders, omdat ze een ‘Amerikaanse godsdienst’ aanhangen. Ook houdt Kim Jong-Il christenen verantwoordelijk voor de val van het communisme in Oost-Europa.”

Islamitisch extremisme zorgde in 2010 voor een toename van christenvervolging wereldwijd. In acht van de top-10-landen is de islam de belangrijkste godsdienst en van de eerste dertig landen zijn er slechts zes die een andere bron van vervolging hebben dan islamitisch extremisme.

De top 10:

1. Noord-Korea
2. Iran
3. Afghanistan
4. Saoedi-Arabië
5. Somalië
6. Malediven
7. Jemen
8. Irak
9. Oezbekistan
10. Laos

Nummer 11 is Pakistan:

  

Nieuwsredactie op 05-01-2011, 14:31
2 reacties
mortlach
05-01-2011 / 21:51
Nooit leuk, dit soort lijstjes, maar wel belangrijk dat men er weet van heeft. Dat iedereen, waar ook ter wereld, zijn of haar geloof vrij mag belijden, welke vorm dat geloof dan ook mag aannemen.
mortlach
06-01-2011 / 11:07
Niet alleen dat, maar ik moest ook denken aan een discussie op het forum waar werd voorgesteld in Nederland alle niet-christelijke gebedshuizen tegen de vlakte te gooien.

Meer nieuws

4 januari zond de VPRO 'Hallelujah -tussen storm en stilte' uit, een documentaire over Urker Mannenkoor. "Koude rillinge...
7 reacties
05-01-2011
Refoweb wenst je het allerbeste toe in het nieuwe jaar toe met daarin Gods onmisbare zegen! We hopen je ook in 2011 wee...
5 reacties
01-01-2011
Stichting Jijdaar presenteerde onlangs een nieuwe lezing over popmuziek: ”Hinken op twee gedachten. De dodelijke waarhei...
31 reacties
30-12-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering