Video: impressie poplezing van stichting Jijdaar

Nieuwsredactie / 31 reacties

30-12-2010, 15:00

Stichting Jijdaar presenteerde onlangs een nieuwe lezing over popmuziek: ”Hinken op twee gedachten. De dodelijke waarheid over popmuziek”. Gisteren kon je de avond in Apeldoorn beleven. Omroep Gelderland maakte deze geluidsreportage. Refoweb was aanwezig om wat bewegend beeld te schieten. Hieronder zie je een impressie.

 

 

 

 

Video-impressie van de nieuwste poplezing van stichting Jijdaar

Nieuwsredactie op 30-12-2010, 15:00
31 reacties
1a2b3c
30-12-2010 / 15:46
Geen wonder dat God zegt: vlucht weg van de afgoderij en hoererij...
Onschuldig??? De duivel wil je dat graag laten geloven, maar geloof God maar liever!!
flowergirl
30-12-2010 / 16:18
Is het geluidsfragment van omroep gelderland, het hele geluidsfragment zoals het uitgezonden is?
Marlin
30-12-2010 / 17:29
Verschrikkelijk!! Afgrijselijk!!
Jaffa
31-12-2010 / 12:15
Hahaha....Lordi...wie kent ze nog? Nou, alle extremen zijn weer voorbij gekomen. Saaie spreker trouwens, die De Jong.
Switch
31-12-2010 / 13:10
Bah, heb het halverwege uitgezet. Ik luister zelf gewoon alle muziek wat voor mijn 'filter' heenkomt, christelijk en niet christelijk. Je zou maar naar z'n lezing gaan en alsnog al die rommel te zien krijgen, ookal is het goed bedoeld. ;)
1a2b3c
31-12-2010 / 14:52
Daar zit wel iets in maar aan de andere kant, het is zo vaak gezegd zonder resultaat. Blijkbaar maakt het meer indruk als je het ziet.
Cloudsadmirer
31-12-2010 / 15:16
Ik weet wel zeker dat het meer indruk maakt als je het ziet. De oudere generatie kan wel praten en waarschuwen wat ze willen maar als je dit als jongere dan zelf ziet, dan tja, hebben ze toch wel gelijk! Zo heb ik het zelf ervaren toen ik een paar jaar geleden dit voor het eerst zag.

Ik wens Koos de Jong en het hele verdere team wat hier aan gewerkt heeft en nog steeds werkt veel wijsheid van God toe en veel Zegen als ze het land ingaan met deze confronterende boodschap. God veranderd er mensen door!!

Jaffa, wie het laatst lacht, lacht altijd nog het best he!
Bert
31-12-2010 / 15:43
ik kan precies dezelfde lezing houden over klassieke muziek met Wagner, Mozart en anderen. Extremiteiten opzoeken en dit voor algemeen houden.
daf
31-12-2010 / 16:58
Bijna mee eens, Bert. Alleen is 80% van de popmuziek rommel en is 80% van de klassiek muziek geen rommel.
Het gaat niet over extremiteiten, maar voornamelijk top40 en een aantal grote sterren. Die hoor je dagelijks op radio en tv en in de winkels.
Jaffa
31-12-2010 / 19:06
Helemaal mee eens Bert. Maar bij iemand met een tunnelvisie van heb ik jou daar krijg je dat echt niet aan zijn verstand gepraat. Maar goed.... er zijn altijd nog meer jongeren niet naar dit soort avonden geweest. Wellicht ontwikkelen zij zonder dit soort rare invloeden een mening over muziek...
Theodoor
31-12-2010 / 19:50
Zijn dit volgens jullie extremen? Volgens mij maken ze allemaal deel uit van het geheel, als je naar de ene luistert, luister je ook naar al het andere! Hoeveel jongeren luisteren er wel niet naar 538, Skyradio of Q-Music? Ga me nu niet vertellen dat ze daar geen 'extremen' draaien. Veel refo-jongeren die hier dagelijks naar luisteren... Zet het eens naast Gods woord. Ook de teksten van de volgens jullie niet-extremen, zou je die kunnen luisteren na een indringende oudejaarsavondpreek?

Popmuziek beïnvloed je, dat heb ik zelf ervaren! Misschien heb je het niet door, maar het is echt zo!

Heel goed dat Koos de Jong en de anderen die hieraan meewerken dit doen. Ik hoop en bid dat God dit wil gebruiken om de ogen van veel refo-jongeren te openen voor dit instrument van de duivel.
Bert
31-12-2010 / 20:13
Theodoor, alle klassieke muziek ook dan maar verbannen, maken ook deel uit van het geheel, en dan kunnen we orgelmuziek ook wel verbannen, want een aantal jaren geleden was er ook een organist die een levenswandel had waar het e.e.a. van te zeggen is.
Daf, je hebt gelijk dat de verhouding anders ligt, allemaal eerlijk beoordelen voor aanschaf dan denk ik dat je van beide genieten kan en mag!
Wilbert
31-12-2010 / 20:36
Christenen willen ten strijde gaan tegen de duivel en zijn invloeden, of (en dat is beter) vinden het gewoon smakeloos. En kinderen... die zien het, vinden het stoer, gaaf of vreselijk stom... En als de kinderen ouder zijn... Halen ze al die opruiende en agressieve muziek, posters ed weer weg. Het gaat gewoon weer over... Nieuw trends en artiesten komen weer...
Dus beste Christenen... laat het gewoon z'n gang gaan en voel je niet geraakt, gekwetst of beledigd. Zie het gewoon als smakeloos... en maak het daarmee af, ook naar kinderen. Plak er niet het etiket van de duivel op, dan schep je ze ook niet op met een duivels dilemma als ze hier wel naar kijken/luisteren...
Happy new year
Wilbert
31-12-2010 / 21:24
Beste Peter...
is dit een soort tegeltjeswijsheid? Of ga je met het Zwaard van de Geest een Heilige Oorlog voeren? Je weet dat je niet het alleenrecht op hebt?
Hoe zie je dit wegsnijden voor je? ik heb hier namelijk geen voorstelling van.
En hoe kom je nu ineens op 'alternatieve jezussen'?
Ik neem aan dat hij niet zonder zonde bent... hoe laat jij een dergelijk kwaaraardig abces wegsnijden overigens.... ben erg benieuwd..
Wilbert
31-12-2010 / 22:37
Peter, je praat voor mij in raadsels... probeer wat concreter te zijn alsjeblieft en antwoord te geven op mijn vragen. Hier snap ik niets van.
pieterttttt
01-01-2011 / 16:51
Geloof echt dat zulke lezingen nodig zijn. Wie nog niet geweest is kijk op de site van Jij daar. 8 januari nog een kans in veenendaal!
Raptor
01-01-2011 / 21:40
Ik mis een beetje de nuancering in de discussie alhier. Draai het verhaal eens om. Waarom zou je überhaupt naar wereldse muziek in het algemeen willen luisteren?
Wilbert
01-01-2011 / 22:36
sorry hoor, wat heeft dit nou in ...naam met nuancering te maken? zogenaamde wereldse muziek geeft 99,9% van de mensen zoveel vreugde en ontspanning.En het is een klopjacht naar spoken... Als we het allemaal maar gaan zeggen gaan we het nog geloven ook... Laat de mensen toch lekker genieten van de 'wereldse muziek (wat een negatieve benaming)' en zoek geen spijkers op laag water. Geloven zit in je richten tot Jezus en niet in het veroordelen van jan en alleman.
Cloudsadmirer
02-01-2011 / 15:32
Wilbert,

Je doet een oproep aan christenen om vooral maar te genieten van de wereld en het leven.

Ik doe bij deze een oproep aan jou om je eens wat meer te verdiepen in de Christenen/God/de Bijbel zelf. Wij (Christenen) dienen de goede strijd te strijden. Wij willen niet alleen strijden tegen de duivel maar het is onze opdracht, samen met God. Wij strijden tegen ons 'oude vlees' (hoe we waren voordat we God leerden kennen). Deze strijd is heel Bijbels. Een Christen die liefde heeft voor God, wil deze strijd ook strijden met God. Als een mens tot geloof komt zeggen we daarom ook weleens: 'welkom in de strijd!' Dat is dus de geestelijke strijd.
Wilbert
02-01-2011 / 20:36
Rinske toch... Goede strijd strijden...Strijden tegen ons oude vlees....? Hoe respectvol ben je naar anderen. Een Heilige Oorlog, is dat wat je heen wil. Heb ik eerder gehoord. En dan, mocht je die winnen..... Een Christelijke Sharia?
God is liefde en naastenliefde. Zijn enig geboren zoon stierf ook voor jou aan het kruis. Houd op met dit soort woorden. Heb elkander lief en ga uit van respect naar een ieder. Ook naar je oude ik Rinske. Verafschuw je oude ik niet, maar houd ook van haar.
Ten strijde gaan..... Zelfs de Christenen onderling kunnen er wat van gezien de laatste 2000 jaar. Neem alleen maar Noord Ierland... Wat een fijne jongens die strijdende christenen met de Bijbel in hun hand. Je slaat door.

Meer nieuws

Nog even terugblikken op het afgelopen jaar! De vragenrubriek was als nooit te voren in trek. Tot nu toe kregen jullie ...
geen reacties
30-12-2010
Het einde van het jaar nadert dus de hoogste tijd voor lijstjes! We hebben een overzicht voor je gemaakt van de 20 meest...
3 reacties
28-12-2010
Zoals je wellicht al gezien hebt, is er recent een interview met Koos de Jong van stichting Jijdaar te zien geweest op P...
18 reacties
27-12-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering