Zaterdag 29 mei Gezinsavond Katwijk met ds. J. Belder

Jongerenavonden Katwijk / Geen reacties

20-05-2010, 14:37

Op D.V. zaterdag 29 mei is er de jaarlijkse Gezinsavond met spreker dominee J. Belder uit Dordrecht. De avond voor jong en oud, staat in het teken van het thema: "Worstelen met waarom-vragen". Er is een muzikale omlijsting door de muzikantengroep bestaande uit Gerco en Ilona Guijt, Bregit Hoek, Annerieke en Judithe ten Hove, Karin Kuijt, Anne-Saar en Coenraad Kunz en Sara Remmelzwaal. Na de pauze wordt er een leuke Bijbelquiz gehouden.


Dominee J. Belder is oud-predikant van de Hervormde Gemeente van Katwijk. Na zijn herstel van een burn-out, besloot hij een boek te schrijven met de titel: ‘Ziek van de kerk?’. Het boek van ds. Belder is de neerslag van een stukje persoonlijke tragiek, lijden aan de kerk, en van genadig herstel dat begin 2008 inzette. Ook in zijn boek is de grote ‘waarom-vraag’ niet ongenoemd gebleven.
 
Mogen wij de 'waarom-vraag' stellen?
Ook in de Bijbel komen we de waarom-vraag tegen. Er zijn voorbeelden van gelovigen in de Bijbel die worstelden met Gods leiding in hun leven, met hun aanvechting dat de Heere hen vergeten en verlaten had. Gelukkig geeft de Bijbel ons de ruimte om die vraag te stellen. Maar het is ook de bedoeling van de Heere dat we in die "waarom-vraag" niet blijven steken, maar rust vinden in Hem.

Ons "waarom" is opgenomen in het "waarom" van de Heere Jezus aan het kruis van Golgotha. De Heilige Geest wil ons, in onze waaroms, doen zien op het kruis van de Heere Jezus Christus, waar we met al onze aanvechtingen rust vinden voor de ziel en waarin we mogen zien dat de Heere doorgaat met Zijn werk onder alle omstandigheden.
 
Worstelt u en jij ook met "waarom-vragen"?
Wij nodigen u en jou van harte uit om de Gezinsavond, met het hele gezin, bij te wonen. De bijeenkomst wordt gehouden in kerkelijk centrum 'Het Anker', Voorstraat 74 in Katwijk. De avond begint om 19.30 uur en de deuren zijn vanaf 19.00 uur geopend. Na afloop van de avond is er gelegenheid tot een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. Toegang en consumpties zijn geheel gratis.

Jongerenavonden Katwijk op 20-05-2010, 14:37
Geen reacties

Meer nieuws

De SGP kiest partij voor het leven. De SGP heeft ook jouw stem nodig! Wat is jouw keus op 9 juni? Als jongere is een stem op de SGP een goede keus. De partij maakt zich sterk voor goed onderwijs. Dat ...
Geen reacties
19-05-2010
Kinderen van nu kiezen voor een gezin met een vader als hoofdkostwinner en moeder als spil. Het zal niet altijd mogelijk zijn, maar het is wel het ideaalbeeld. Dat is de toch wel opmerkelijke uitkomst...
2 reacties
18-05-2010
'Eens op een dag...' was het thema van de jongerenavond met Jurjen ten Brinke vorige week donderdag. De evangelist sprak op uitnodiging van stichting Jijdaar in Doorn. Bert Noteboom verving Koos de Jo...
4 reacties
17-05-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering