Wat zijn greens poeders?

/ Geen reacties

12-02-2024, 11:12

In de ideale wereld ligt je koelkast vol met broccoli, spinazie, sperziebonen en komkommers. Alsof je je eigen groentezaakje thuis hebt. Toch eindigen veel Nederlanders met veel te weinig groenten op hun bord. Zijn greens poeders dan een handige aanvulling?


Wat is een groente poeder?

Een groente poeder, vaak aangeduid met de hippe term ‘greens’, is een voedingssupplement in poedervorm dat een mix bevat van verschillende gedroogde en fijngemalen plantaardige ingrediënten. Deze ingrediënten kunnen bestaan uit een verscheidenheid aan groenten, fruit, algen (zoals spirulina en chlorella), kruiden en andere planten.

Een greens poeder is ontworpen om gemakkelijk te worden toegevoegd aan vloeistoffen zoals water, sap of smoothies, waardoor het een handige manier biedt om een verscheidenheid aan plantaardige voedingsstoffen te consumeren. Greens poeders variëren in samenstelling en smaak, afhankelijk van het merk en de specifieke formule. Ze worden vaak gebruikt als aanvulling op de dagelijkse voeding.

Is een greens poeder een handige toevoeging?

Helaas schiet ons westerse eetpatroon vaak tekort in voedingswaarde. De overvloed aan ongezonde voeding, snelle maaltijden en het haastige consumptieproces leiden ertoe dat ons verteringssysteem onvoldoende voedingsstoffen absorbeert.

Bovendien is meer dan zeventig procent van de producten in supermarkten sterk bewerkt, waarbij toegevoegde suikers, zout en vet de voornaamste zorgen zijn. Ook pesticiden op groente en fruit verminderen de voedingskwaliteit, terwijl deze ultra-bewerkte voedingsmiddelen vaak tekortschieten in essentiële mineralen, vitaminen en vezels.

Dat een ongezond dieet negatieve gevolgen heeft voor onze gezondheid is geen verrassing. Ons voedingspatroon beïnvloedt niet alleen ons fysieke welzijn, maar ook onze mentale gesteldheid - een aspect dat juist nu onze aandacht verdient.

Wat zijn superfoods?

Superfoods zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines, mineralen, antioxidanten, enzymen en aminozuren. In de Europese Unie verdienen alleen producten met wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsvoordelen het label superfood.

Voorbeelden van superfoods zijn lijnzaad, hennepzaad, spirulina, chlorella, avocado, zwarte bessen, boerenkool, spruitjes en pure chocolade.

De effectiviteit van superfoods ligt in de combinatie ervan; geen enkele superfood biedt op zichzelf de sleutel tot optimale gezondheid. Hier volgt een lijst van top superfoods:

  • Chlorella
  • Spirulina
  • Noten & zaden (zoals amandelen, pecannoten, pistachenoten, walnoten, cashewnoten, paranoten, zonnebloempitten, pompoenpitten, alfalfazaad, chiazaad, lijnzaad en hennepzaad)
  • Groene thee
  • Gember
  • Acerola
  • Bessen (inclusief frambozen, bosbessen, blauwe bessen, aardbeien, bramen en veenbessen)
  • Groene bladgroenten (zoals boerenkool, snijbiet, raapstelen, spinazie en waterkers)
  • Knoflook

Kortom

Een greens poeder biedt een gemakkelijke oplossing door deze superfoods in poedervorm te combineren. In wezen is greens poeder een voedingssupplement dat fruit, groenten, superfoods, vezels en algen zoals spirulina en chlorella combineert.

op 12-02-2024, 11:12
Geen reacties

Meer nieuws

In de eerste aflevering van seizoen zeven van Pastorie online zijn Jan en Nellie van Dooijeweert te gast. Ze zijn al vanaf 2005 actief als panellid van de vragenrubriek en leverden maar liefst 371 ant...
Geen reacties
09-02-2024
Bij onze vragenrubriek zijn verschillende vragen binnengekomen n.a.v. het antwoord van ds. G. A. van den Brink over het proefschrift van ds. G. W. S. Mulder m.b.t. Saldenus. Omdat er nogal wat wonderl...
Geen reacties
30-01-2024
In augustus zijn Ernst en Johanna Boogert met hun 5 kinderen voor CAMA Zending uitgezonden naar Jeruzalem (Steun hen!). De brute massamoord van Hamas op 7 oktober 2023 zet ook hun leven op z’n kop. Er...
2 reacties
16-01-2024
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering