Noodkreet Koerdische kerken

Nieuwsredactie / Geen reacties

23-01-2018, 19:35

De Koerdische kerken in Efrîn (Noord-Syrië) hebben afgelopen zondag 20 januari 2018 een noodoproep doen uitgaan naar Christenen wereldwijd, alsmede naar regeringen en de gehele internationale gemeenschap om hen en de bevolking van Efrîn niet alleen te laten, zo laat ds. G.J. Blankers (HHK) ons weten. Deze oproep die afgelopen maandag nogmaals herhaald werd, wil de zeer benarde situatie van Efrîn onder de aandacht brengen. "Alstublieft, laat ons niet alleen en sta ons terzijde nu wij in groot gevaar verkeren van Turkije en zijn jihadistische alliantie", vragen zij.


Tijdens de dienst van afgelopen zondag onder de bombardementen steeg het gebed van de gemeente in Efrîn op waarin in Jezus’ Naam gesmeekt werd om bewaring en verlossing en een vurige muur rondom degenen die geroepen worden het gebied te verdedigen (namelijk de koerdische milities YPG en YPJ).

Reeds geruime tijd ontwikkelde zich een reële militaire dreiging van de kant van Turkije tegen dit overwegend Koerdische gebied in het noordwesten van Syrië, dat onder bescherming staat van de Koerdische volksverdedigingseenheden (YPG en YPJ). Voortdurend vonden beschietingen plaats vanaf Turks grondgebied. Afgelopen zaterdag is Turkije echter begonnen met luchtbombardementen op de stad Efrîn en de dorpen in het gebied, waarna vanaf zondag ook Turkse grondtroepen gesteund door een rebellenleger (FSA) het offensief zwaar hebben ingezet met als doel het gebied te overmeesteren. De toestand is zeer ernstig en er wordt zwaar gevochten. De Koerdische enclave is nagenoeg geheel ingesloten en biedt onderdak aan meer dan 200.000 ontheemden uit alle regio’s van Syrië. Reeds nu zijn er veel burgerslachtoffers te betreuren.

Ook de Yezidi-gemeenschap in Efrîn heeft een soortgelijke noodoproep gedaan.

Nieuwsredactie op 23-01-2018, 19:35
Geen reacties

Meer nieuws

Drukdrukdruk, was het op het Refowebse! De teller noteerde onlangs unieke bezoeker nummer 1,3 miljoen. En zij bekeken 10,7 miljoen pagina’s. Welke dat in het bijzonder waren, las je hier al.
2 reacties
01-01-2018
Het jaar 2017 is bijna ten einde en wij maken vast de balans op. Welke artikelen op Refoweb lazen jullie het meest in de categorieën Nieuws, Dwars en Vragenrubriek?, vroegen we aan statistiekenprogram...
Geen reacties
29-12-2017
YouVersion maakte onlangs de cijfers bekend van het gebruik van hun bijbel app. Wereldwijd gezien is Jozua 1 vers 9 (“Heb Ik het u niet geboden? Wees sterk en moedig, schrik niet en wees niet ontsteld...
1 reactie
26-12-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering