Jozua 1 vers 9 meest gedeelde bijbelvers

Nieuwsredactie / 1 reactie

26-12-2017, 16:11

YouVersion maakte onlangs de cijfers bekend van het gebruik van hun bijbel app. Wereldwijd gezien is Jozua 1 vers 9 (“Heb Ik het u niet geboden? Wees sterk en moedig, schrik niet en wees niet ontsteld, want de HEERE, uw God, is met u, overal waar u heen gaat”) dé tekst van 2017 geworden. Daarbij werd gekeken naar het aantal keren dat deze passage werd gedeeld, onderstreept of als favoriet aangemerkt.

Ook in Nederland kwam Jozua 1 als winnende uit de bus. Andere populaire bijbelversen per land zie je hieronder:

Nog wat interessante statistieken. Van de populaire applicatie voor smartphone en tablet zijn tot nu toe meer dan 300 miljoen stuks gedownload. Er zijn maar liefst 1635 versies van bijbelteksten in 1171 verschillende talen. 

Elke seconde gebeurd er dit op YouVersion:

Toch meldt de site dat nog steeds 1 miljard mensen de bijbel niet in hun eigen taal kunnen lezen. Het streven is om 99,9% van de wereldbevolking in het jaar 2033 de mogelijkheid te bieden om Gods woord in hun eigen taal te lezen.

De belangrijkste stats van dit jaar in een nette infographic:

Nieuwsredactie op 26-12-2017, 16:11
1 reactie
Sammie2016
28-12-2017 / 12:53
Prachtige/aanmoedigende teksten om te lezen. "Gods Woord is levend en oefent kracht uit" zegt Hebreeën 4:12, ja iedereen die het levende woord in het leven toepast wordt zelf levend, die het niet doen blijven geestelijk dood.

Het is goed dat zo veel mogelijk mensen Gods woord horen, als zij er ook naar gaan leven kunnen ze Gods goedkeuring krijgen en eeuwig leven ontvangen in het paradijs in de hemel of op aarde.
De illustratie van Jezus Christus over "het sleepnet" maakt duidelijk dat door de verspreiding van Gods woord, door de prediking van het evangelie en Bijbels onderwijs Gods vereisten voor het eeuwige leven, het echte leven, aan iedere mens wordt bekendgemaakt ....
Mat 13:47-50 .. Het Koninkrijk van de hemel is ook als een sleepnet dat in de zee werd neergelaten en waarin allerlei soorten vissen werden bijeengebracht. 48 Toen het vol was, werd het op het strand getrokken. Daarna gingen de vissers zitten om de goede vissen in manden te verzamelen, maar de ongeschikte vissen gooiden ze weg. 49 Zo zal het ook gaan aan het einde van de wereld. De engelen zullen eropuit gaan en zullen de slechten scheiden van de rechtvaardigen 50 en in de brandende oven werpen. Daar zullen ze jammeren en knarsetanden.

Mensen moeten gunstig reageren op Gods uitgestoken hand dan zullen ze redding ontvangen ..
Jesaja 61:1-2 ...De geest van de Soevereine Heer Jehovah rust op mij (Jezus=Jehovah is redding), omdat Jehovah mij heeft gezalfd om goed nieuws te vertellen aan de zachtmoedigen.
Hij heeft mij gestuurd om mensen met een gebroken hart te verbinden,
om aan de gevangenen bekend te maken dat ze vrijgelaten zullen worden
en aan wie opgesloten zitten dat hun ogen wijd geopend zullen worden,

2 om het jaar van Jehovah’s goede wil* uit te roepen

en de dag van wraak van onze God,

om iedereen die treurt te troosten

Meer nieuws

In de onlangs verschenen Keuzegids Universiteiten 2018 staat de Theologische Universiteit Apeldoorn met een score van 94...
geen reacties
23-11-2017
De dood in de pot. Vlees noch vis. Zo betitelt de emeritus-predikant dr. C. A. van der Sluijs over het algemeen de predi...
21 reacties
18-11-2017
Het bezwaar dat een man uit Urk maakte tegen een commercial van de nieuwe Samsung S8 is ongegrond verklaard door de Recl...
geen reacties
15-11-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering