Laatste poplezing Stichting Jijdaar!

Nieuwsredactie / 1 reactie

29-01-2014, 10:48

LEERSUM – De stichting Jijdaar! houdt zaterdag voor het laatst haar bekende en spraakmakende poplezing. Ondanks dat de belangstelling voor het bijwonen van de confronterende bijeenkomsten niet vermindert, is de personele belasting voor de stichting te groot om nog regelmatig het land in te gaan. De komende tijd zal het bestuur van Jijdaar! zich bezinnen op een mogelijk alternatief of andere aanpak. De laatste poplezing wordt gehouden op DV zaterdag 1 februari, in de Westerkerk aan de Westwal 4 in het Zeeuwse Goes.


Ruim vijf jaar heeft de stichting Jijdaar!, die door het hele land jongerenavonden organiseert, in tal van dorpen en steden christelijke jongeren gewaarschuwd voor de gevaren van popmuziek. Een geheel vernieuwde lezing en opzet, die drie jaar geleden werd gepresenteerd, kreeg zelfs internationale aandacht. De enorme publiciteit als gevolg van kritische opmerkingen over onder meer de hedonistische muziek van volkszanger Jan Smit en de perversiteit van Lady Gaga, zorgde er voor dat zeker een miljoen mensen kennis hebben genomen van deze poplezing. Bij de stichting zelf kwamen honderden reacties binnen van jongeren die hun pop-CD's vernietigden en hun muziekkeuze veranderden. In de presentatie is het evangelie van Jezus Christus norm en leidraad. Het is immers zinloos als jongeren breken met de uitwassen van de moderne muziekcultuur, maar onbekeerd blijven.


 
Naast aandacht voor moderne muziek, schenkt de lezing kort aandacht aan de historie van popmuziek. In het getoonde filmmateriaal komen artiesten uit de jaren 60 en 70 aan het woord, waarbij ze zelf aangeven op welke wijze ze jongeren met hun boodschap proberen te manipuleren. Beeldmateriaal en Nederlandse ondertiteling leggen haarfijn de vunzigheid van veel (actuele) popmuziek bloot. De presentatie is in handen van ex-dj Koos de Jong.
 
De lezing is samengesteld door onder meer ervaringsdeskundigen op het gebied van popmuziek, technici op audiovisueel terrein, journalisten en jongerenwerkers. Dat alles onder de bezielende leiding van De Jong.
 
Omdat het voorbereiden en updaten van de lezing, maar ook het inrichten van de zaal en de opbouw van de apparatuur, veel tijd, materieel en menskracht kost, is besloten te stoppen. Daarnaast is ook de geestelijke belasting enorm. Het gaat hier immers om muziek die in strijd is met Gods Woord en niet voor niets grote invloed heeft op christelijke jongeren.
 
De aanvang a.s. zaterdag is om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Hoewel de lezing in eerste instantie bedoeld is voor jongeren, worden ook ouderen van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen.

Nieuwsredactie op 29-01-2014, 10:48
1 reactie
handelingen2_21
29-01-2014 / 18:10
Zeer de moeite waard, kan ik uit ervaring zeggen!
los daarvan is er as vrijdag nog een 'gewone' JijDaar avond in Gouda door Jurjen ten Brinke

Meer nieuws

Panellid ds. H. D. Rietveld stuurde ons een mooie samenvatting van de meeste onduidelijkheden over kinderdoop en volwassendoop. Daardoor ontstaat een helder zicht op de materie. Vervolgens geeft de pr...
Geen reacties
28-01-2014
APELDOORN - Ds. R. van Kooten van de Hersteld Hervormde gemeente Apeldoorn is zaterdag geridderd. De versierselen behorend bij koninklijke onderscheiding van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werde...
24 reacties
25-01-2014
In Chili is profclub Palestino op de vingers getikt omdat het sinds een maand een anti-Israel-shirt draagt tijdens de wedstrijden. Op de rugnummers is het cijfer 1 afgebeeld in de vorm van het Israël ...
Geen reacties
21-01-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering