Troonsafstand koningin Beatrix

Nieuwsredactie / 5 reacties

28-01-2013, 22:12

Koningin Beatrix treedt op DV 30 april af en wordt opgevolgd door Willem-Alexander. Dat liet ze weten via een videoboodschap iets na 19.00 uur vandaag. Op ons forum is het, evenals op Twitter, trending topic. Refoweb zette de tweets van bekende christenen en organisaties voor je op een rij (op chronologische volgorde):

 

Nieuwsredactie op 28-01-2013, 22:12
5 reacties
refogelisch
29-01-2013 / 13:29
Alom lof voor onze vorstin, hoe betrokken ze is, hoe hardwerkend enz enz.
Daarover dus geen misverstanden, in de gehele breedte van kerkelijk en politiek Nederland een gewaardeerde koningin.
Wat uiterst triest en beschamend dat er niemand maar dan ook helemaal niemand iets zegt over de princpiele stellingnames van het koningshuis, meer in het bijzonder van onze koningin en ons toekomstig koningspaar.
Zoals daar te noemen zijn: abortuswetgeving, euthanasiewetgevin, homohuwelijk, enz enz. wetten waar ons koningshuis zonder morren de koninklijke handtekening onder heeft gezet!!!
Het is een gruwel in Gods oog.
DV 30 april as zweert ZKH Willem-Alexander trouw aan de grondwet, en krijgen we een volbloeds RK Koningin!
Niemand die hier iets over zegt, vraagt of roept!
Ook de gezamenlijke vergadering van de Staten-Generaal, de 1e en 2e kamer tezamen, zal trouw beloven aan de koning en de grondwet, mij benieuwen hoeveel personen van de 225 de eed zullen afleggen, om niet eens raar op te kijken als er zullen zijn die de eed afleggen aan allah.
Waar is het kerkelijk deel van nederland dat hier tegen opkomt? Waar is ons stemgeluid of dat van onze vertegenwoordigers in de publieke gremia? Land, Land, bekeert u!
rotterdam
29-01-2013 / 17:48
@refogelisch ; wat een vreemde polariserende opmerkingen.
Ons land is 200 jaar een monarchie onder het huis van Oranje, onze vorsten behoren tot de vrijzinnige flank van de Nederlands Hervormde Kerk. Dat is niet nieuw.
Ook is Maxima niet de eerste “niet Protestante koningin”.
Van 1840 tot 1849 hadden wij Koningin Anna Paulowna die Russische Orthodox was.
Wat wil u ? Dat onze vorst de wetten aangenomen door onze parlementaire democratie niet ondertekend ?
Dat zou een crisis betekenen en het einde van de monarchie.
Dan komt er een republiek – wat denkt u zou de nieuwe president wel of niet tekenen ?
Wat wilt u ? Moslims die de Christelijke eed afleggen ? Heel vreemd deze stelling.
Welke vertegenwoordigers uit de publieke gremia moet volgens u reageren ?
refogelisch
30-01-2013 / 10:39
@Rotterdam: deze rubriek is niet bedoeld voor reactie op elkaar, maar op het gevaar af dat eea verwijderd wordt toch een korte reactie. U noemt mijn opmerkingen polariserend (uiteendrijvend, tegenstellingen doen ontstaan).
Dat zijn uw woorden en zeker niet de bedoeling van mijn schrijven.
De reden voor mijn posting is gelegen in het feit dat de alom positieve reacties afkomstig zijn van diverse mensen met een, naar we mogen aannemen, christelijke levenshouding en achtergrond die hopelijk Yesuha kennen als hun redder en verlosser.
Als dat zo is in ons leven, en dat hoop ik ook voor u, dan kunnen we niet instemmen met de keuzes en levenswandel van ons koningshuis en dient er in dit Sodom en Gomorra van de lage landen een opwekking te komen. Opwekking in die zin dat er een duidelijk geluid gaat klinken waarin alles wat tegen Gods wetten ingaat sterk wordt veroordeeld.
De koningin heeft gezworen 'Zo waarlijk helpe mij God almachtig" en of je dan van vrijzinnige huize bent of niet, adel verplicht!!
Een moslim die de Christelijke eed aflegt? Dat zou geweldig zijn, wat ik bedoel te zeggen is dat het meer dan verschrikkelijk is dat we in dit land ruimte bieden voor het afleggen van eden op valse goden.,
Ik laat het hierbij, wie oren heeft die hore!
rotterdam
30-01-2013 / 11:37
Deze rubriek "nieuws" geeft alle ruimte voor reacties.
Ik hoop eigenlijk nog wel op een reactie van diegenen die u aanspreekt (onze vertegenwoordigers in de publieke gremia).
Niet polariserend ? ( Sodom en Gomorra van de lage landen - het afleggen van eden op valse goden - een volbloeds RK Koningin).
Wellicht niet polariserend bedoeld maar de uitwerking is dat wel.
Daar waar samenwerking geboden is zoekt u het conflict.
Pcrtje
30-01-2013 / 13:52
@Refogelisch
Ohnee toch! Een Rooms-Katholieke koningin! Erger kunnen we het in Nederland, dat uiteraard trots is op haar verscheidenheid aan gereformeerde kerken, niet hebben!

Zou het niet een beetje eerlijker zijn? Er zijn meer katholieken dan protestanten in Nederland. :-)

Meer nieuws

"Ik ga sterven, maar jij ook. Geen van ons weet of hij morgen nog leeft. En misschien is dat wel de reden dat ik nu lijd...
7 reacties
18-01-2013
Het hoofdbestuur van de SGP is vandaag met een voorstel gekomen om een nieuw artikel aan het Algemeen Reglement toe te ...
18 reacties
14-01-2013
Ermelo - De vervolging van christenen in Afrika is in 2012 drastisch toegenomen. Dat blijkt uit de nieuwe Ranglijst Chri...
geen reacties
08-01-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering