Bijbelsch Handboek

Ds. H. van der Ham / Geen reacties

23-02-2024, 11:56

Vraag

Een poos terug had ik de vraag 'Bijbelverklaringen uit vroegere gereformeerde kerk' gesteld over bepaalde theologen en hun "korte verklaring der Heilige Schrift". Nog dank voor het antwoord. Ik heb de boeken regelmatig geraadpleegd voor verdieping. Erg waardevol. Nu ben ik verder op zoek gegaan naar boeken die verdieping bieden en toen kwam ik de volgende set tegen: Bijbelsch Handboek: "Het Oude Testament en Het Nieuwe Testament". Dit is geschreven door dezelfde theologen als die van de korte verklaring.

Mijn vraag is: wat kan ik precies van deze boeken verwachten. Er staat een korte beschrijving over de inhoud, dus ik heb er een redelijk beeld van, maar is dit waardevol ter verdieping en wat kan ik er precies van verwachten?


Antwoord

Beste jongere, bedankt voor je vraag. Het “Bijbelsch Handboek” is een voortreffelijk werk in twee delen. Het boek dateert uit 1935. Een groot voordeel is dat de schrijvers Schriftgetrouw zijn. Ze zitten niet op de lijn van de Schriftkritiek. Uit de genoemde boeken (twee delen) valt heel veel te leren. A. van Deursen is heel betrouwbaar. En heel informatief. Het meest waardevol is (naar mijn inzicht) het hoofdstuk van dr. J. Ridderbos over de uitlegging van de Heilige Schrift. Daar kom je verder mee.

Hartelijke groet,
Ds. H. van der Ham

Lees meer artikelen over:

boeken
Dit artikel is beantwoord door

Ds. H. van der Ham

  • Geboortedatum:
    25-05-1955
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Driebergen-Rijssenburg
  • Status:
    Actief
102 artikelen
Ds. H. van der Ham

Bijzonderheden:

Emeritus predikant


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik (19 jaar) zit nogal in de clinch met mezelf. Ik heb toen ik 15 was een vriendje gehad die heel erg over me heen liep. Daar heb ik me van los weten te maken, ook psychisch... dacht ik. Enkele jaren ...
Geen reacties
23-02-2004
Ik ben een jongen van 17 jaar en ik ben al een tijd verliefd op een meisje bij mij uit de kerk. Ik denk wel dat ze me sympathiek vindt maar ik weet niet of er meer achter zit. De ene keer lijkt het we...
1 reactie
23-02-2017
Wat zijn de grootste verschillen tussen het verkiezingsprogramma van de CU en het verkiezingsprogramma van de SGP?
42 reacties
23-02-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering