Mitsgaders vertalen

Gereformeerde Bijbelstichting / Geen reacties

13-12-2023, 10:20

Vraag

Aan de heer Bremmer van de GBS. In aansluiting op de vraag 'Statenvertaling hertalen of herzien': Kunt u uitleggen waarom het woord “mitsgaders” niet vervangen wordt door een ander woord bij de herziening door de GBS? Dit mede n.a.v. het artikel 'GBS, vraag willekeurige jongeren wat ”mitsgaders” betekent' van dhr. Rouwendal in het RD van 11-12-2023.


Antwoord

We hebben eigenlijk weinig zin om op individuele woorden te reageren, juist ook omdat er nog geen definitieve keuzes zijn gemaakt. Wel zijn er richtlijnen opgesteld. Het woord “mitsgaders” valt binnen het bredere kader van die richtlijnen en dat is beschreven in het artikel 'Statenvertaling bewaren' in StandVastig, dat voor iedereen te lezen is.

Het GBS-bestuur kiest daarin voor een behoudende lijn. Er zou zeker meer over te zeggen zijn, maar ik volsta nu met te verwijzen naar genoemd artikel. 

Met vriendelijke groet,
Drs. C. C. Bremmer,
Wetenschappelijk medewerker GBS

Lees meer artikelen over:

GBS
Dit artikel is beantwoord door

Gereformeerde Bijbelstichting

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Leerdam
  • Status:
    Actief
42 artikelen
Gereformeerde Bijbelstichting

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik hoorde enkele weken geleden een uitdrukking van een predikant: "mesthoopzondaren." Kunt u mij zeggen waar ik dit in de Bijbel kan terugvinden? Of is dit een gezelschapsuitdrukking?
2 reacties
13-12-2012
Al een aantal keren ben ik in het afgelopen jaar op jullie site op zoek gegaan naar antwoorden op mijn vragen. Omdat ik toch niet de indruk heb dat ik die eruit kan halen, wil ik proberen mijn vraag t...
Geen reacties
13-12-2013
Ik heb een vraag over stille tijd. Ik ben een moeder van twee jonge energieke kinderen. Waar ik mee worstel is de rust en tijd hebben voor het bidden, Bijbellezen, de omgang zoeken met God. Voel mij h...
8 reacties
13-12-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering