Slecht weer gunstig voor SGP

Ds. J.D. Heikamp / Geen reacties

15-03-2023, 13:05

Vraag

Slecht weer, vooral veel regen, is bij stemmen gunstig voor de SGP. Mag je God bidden om slecht weer of is dat God verzoeken?


Antwoord

Uw serieuze vraag gelezen met een lach om de mond. Slecht weer bestaat niet. Het weer is altijd goed maar ik ben slecht.

Een echte SGP-stemmer gaat door wind en weer zijn of haar stem uitbrengen. Landbouwers bidden om droog weer omdat er plassen staan op de velden en akkers en zij aan de slag willen. Ik ben korte tijd marktkoopman geweest met regenkleding. Ik hoopte dat het hard ging regenen dat was goed voor de verkoop. Maar die op God vertrouwd ziet niet op de wolken, regen en wind. Dan bent u ongeschikt om te gaan werken in de natuur.

Zojuist heb ik mijn stem uitgebracht in een lieflijk zonnetje. Het gaat in alles zoals God dat wil dat het gaan zal. Ook op deze mooie stemmingsdag tot hiertoe. Moge Hij ons Godvrezende bestuurders schenken is onze bede.

Ds. J. D. Heikamp

Lees meer artikelen over:

SGP
Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.D. Heikamp

  • Geboortedatum:
    09-11-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Staphorst
  • Status:
    Actief
283 artikelen
Ds. J.D. Heikamp

Bijzonderheden:

Emeritus

website: http://dsheikamp.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe kan ik accepteren dat embryo's die vlak na de conceptie (alsnog) sterven naar de hel gaan als hun ouders niet geloven?
30 reacties
15-03-2018
Drie jaar geleden is mijn man vreemdgegaan. Op een dag zag ik in de laptop dat hij al maanden chatte met verschillende vrouwen. Dit waren heel directe contacten, zoals: “Waar kan ik je ophalen, ik heb...
5 reacties
15-03-2017
Hoe kan het toch dat de meeste mensen of blind zijn of het niet willen zien dat mannen niet met mannen kunnen trouwen en vrouwen niet met vrouwen? God laat elke dag wonderen zien, deze worden beschouw...
Geen reacties
15-03-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering