Bultje op been

drs. A. Meijer / Geen reacties

06-02-2023, 08:04

Vraag

Ik heb sinds een jaar of drie een bultje op mijn scheenbeen. Het is rozerood en het verandert niet. Af en toe zit er een schilfertje op. Ik weet niet hoe het er is gekomen, heb er ook geen last van. Denk alleen af en toe: zou dat kwaadaardig kunnen zijn? Maar het voelt zo overdreven om er mee naar de huisarts te gaan. Wanneer moet je met een bultje naar de huisarts en als niet goedaardig is, zou het dan in die jaren al veranderd moeten zijn, toch?


Antwoord

Beste vragensteller,  

Een bultje wat niet verandert gedurende drie jaar is niet kwaadaardig (dat is zeer onwaarschijnlijk). Het klinkt als een dermatofibroom, maar als je dat zeker wilt weten kun je de huisarts hiervoor best raadplegen (je zou bijvoorbeeld een foto kunnen sturen).  

Met vriendelijke groet,
A. Meijer, huisarts

Lees meer artikelen over:

bult
Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
282 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mag ik CS:GO spelen, want je moet mensen dood schieten en dat mag niet van de Bijbel. Maar het zijn wel terroristen en moslims en tijdens de kruistochten gebeurde dat ook.  
4 reacties
04-02-2020
Is het boek "Brieven uit de hel" van Lewis verantwoorde lectuur voor een reformatorische jongere? Graag een antwoord van iemand uit de Ger. Gem.
Geen reacties
04-02-2016
Ik ben 36 jaar en moeder van vijf kinderen. Alle vijf zijn ze via een keizersnee geboren. Ik heb goede zwangerschappen gehad en de keizersnedes zijn ook goed verlopen, al had ik bij de laatste twee we...
Geen reacties
04-02-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering