Flat earth

Redactie Refoweb / Geen reacties

23-10-2019, 11:09

Vraag

Hoe denkt u over de zogenoemde flat earth-theory? Ik heb me de afgelopen tijd verdiept in de theorie van een platte aarde. Veel argumenten die gegeven worden lijken zeer aannemelijk. Van het feit dat NASA leugens verkoopt en niemand ooit in het heelal kan zijn geweest, van vliegroutes, camera-opnames, metingen enz. De Bijbel wordt vaak gebruikt als bewijs, immers heeft God het over het uitspansel en firmament. In eerste instantie vond ik het lachwekkend dat mensen in een platte aarde geloofden, maar na veel onderzoek en verdieping vind ik het idee zo gek nog niet. Graag hoor ik van u hoe we dit in perspectief van de Bijbel kunnen zien.


Antwoord

Het is een wijdverbreide fabel dat de Bijbel beweert dat de aarde plat zou zijn. Er is geen enkele Bijbeltekst dat dit suggereert. Uitspansel betekent niets anders dan het door God geschapen zichtbare deel van het firmament (=lucht) en zegt dus niets over de vorm van de aarde. Samenzweringstheorieën zijn bovendien erg hip op dit moment. Volg het advies van Paulus maar: nuchter en waakzaam zijn.

Zie ook deze artikelen:

www.refoweb.nl/vragenrubriek/25294/platte-aarde

www.refoweb.nl/vragenrubriek/16416/de-schepping-plat

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2365 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat betekent Credo? Ik lees verschillende betekenissen zoals Mis (RK) of geloofsbelijdenis (RK), maar ook gebruikt een niet-gelovige dichter het als titel van zijn gedicht.
Geen reacties
22-10-2013
Beste ds. Breure. Ik las uw antwoord over het hervormd jeugdcontact! Wij als rechtse achterban van de hervormde gemeente in de PKN zijn verbolgen over het besluit om het hervormd jeugdcontact op te he...
1 reactie
22-10-2010
Ik ben een vrouw van 42 jaar. Door mijn werk vaak niet in de gelegenheid geweest mannen te ontmoeten op een spontane wijze. Ik zou erg graag nog tot een huwelijk komen, wat kan en mag ik hierin zelf o...
Geen reacties
22-10-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering