Boeken voor zoekenden

Ds. W. van Weelden / 2 reacties

07-03-2019, 08:54

Vraag

Is er een boekje wat eenvoudiger/begrijpelijker is dan het boek “De droefheid naar God”? Ik zoek een boek wat er op lijkt in de taal van vandaag. Welke boekjes beveelt u sowieso aan, aan (jonge) mensen die zoekend zijn?


Antwoord

Het is een indringende vraag. Het is ook een interessante vraag. Het boek van prof. Wisse, “De droefheid naar God” is een klassiek werk. Ik heb begrepen dat hij dit zijn beste werk vindt. Ik denk terecht. Dit geeft mij de vrijmoedigheid om niet vooruit te kijken naar alles wat na hem geschreven is door dominees van allerlei slag, maar terug te keren tot de nadere reformatie.

Mijn voorkeur heeft Noordsterre van Willem Teellinck. Antiquarisch te verkrijgen en zeer aan te bevelen.

Daarnaast hebben een aantal mensen uit de vorige eeuw zich zeer verdienstelijk gemaakt om werken van Willem Teellinck in moderne taal, in hedendaags Nederlands te herschrijven. Ik noem een aantal werken. Enige inspanning zal wel meer boven tafel halen.

Ds. W. van Weelden
 

'De droefheid naar God' van prof. Wisse is gratis te downloaden via Theologienet.nl
(mirror)

Lees meer artikelen over:

boeken
Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. van Weelden

  • Geboortedatum:
    13-11-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Oud-Alblas
  • Status:
    Actief
81 artikelen
Ds. W. van Weelden

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Annemieke1
07-03-2019 / 09:55
"Als je bidt" en "bekering ook voor jou". Van ds Vreugdenhil zijn waarschijnlijk beter te lezen dan bovengenoemde klassiekers. En een boek van Arie Maasland "zoektocht"

En wat denk je van gewoon de Bijbel... Want je kunt 100 boeken lezen als je zoekend bent en dan zoekend blijven. Gods woord is levend en krachtig, geloof het!
Gouwenaar
08-03-2019 / 09:44
Knowing God van Packer?
(volgens mij in het Nederlands vertaald onder de titel "God leren kennen")

Ook "Brieven van een scepticus" van Boyd is zeer de moeite waard

Terug in de tijd

Wat ik me afvraag: waarom gaan mensen altijd moeilijke woorden gebruiken als het om het geloof gaat? Mijn vader bid elke zondag een vrij gebed voor het eten. Hij gaat dan een soort van 'vaktaal' gebru...
Geen reacties
07-03-2004
Op deze website heb ik een aantal vragen en de daarbij behorende antwoorden gelezen van mensen die een heterorelatie hebben of hadden met iemand die homogevoelens heeft. Vaak betreft het een man die h...
13 reacties
07-03-2016
Ik vraag me al een tijdje af of het zinvol is als ik hulp zoek, maar ik weet gewoon niet goed waar ik nu goed aan doe en of het allemaal niet erg overdreven is, vandaar deze vraag. Waar ik mee zit: in...
Geen reacties
07-03-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering