Buiten het huwelijk te ver gegaan

Ds. J.A. Mol / 2 reacties

28-01-2019, 12:50

Vraag

Mijn man is buiten het huwelijk veel te ver gegaan op seksueel gebied, tot aan orale seks toe, dus geen geslachtsgemeenschap. Mijn vraag is: valt dit onder overspel en dus als grond om te scheiden? Wat wordt precies in de Bijbel bedoeld met overspel? Iemand aanzien om te begeren is volgens Christus al overspel, maar dan kan en mag zo’n beetje iedereen wel scheiden.


Antwoord

Beste vraagstelster,

Wat een moeite. Wat een verdriet. Wat een pijn. Dat is het eerste wat in mij opkomt als ik je korte vraag lees. Je vraag is kort en zakelijk.

Ik ken je situatie niet, waardoor ik je geen goed antwoord kan geven. Als dat nog niet gedaan is: zoek hulp. Bespreek dit met predikant, huisarts, deskundige: mensen die je in vertrouwen kunt nemen.  

Inderdaad, iemand aanzien om te begeren is volgens Christus al overspel. Hoe diep zijn Gods geboden! Zij stellen ons schuldig. Daar komen wij niet onderuit. Maar wat is overspel precies? Ik verwijs je naar het antwoord 'Wat is overspel precies' van jaren geleden gegeven door ds. A. K. Wallet. 

Van harte wijsheid, sterkte en Gods genade toegewenst.

Met hartelijke groet,
Ds. J. A. Mol

Lees meer artikelen over:

overspel
Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.A. Mol

  • Geboortedatum:
    19-10-1972
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Harskamp
  • Status:
    Actief
65 artikelen
Ds. J.A. Mol

Bijzonderheden:

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
K80
29-01-2019 / 08:18
Als het mij vraagt en 1000 andere mensen, of ze nu christen zijn of niet, zullen 999 dit toch wel overspel vinden.
Het is blijkbaar niet bij zoenen gebleven en daar zou ik het ook al absoluut niet mee eens zijn!
AHHK76
03-02-2019 / 08:59
Wat intens moeilijk en verdrietig voor je, wat er is gebeurd. Geen woorden voor.... Bijbels gezien mag je inderdaad scheiden. Maar neem geen overhaaste beslissing! Overdenk eerst alles. Heeft jouw man berouw en wil hij in relatietherapie? Zo ja, sta jij hiervoor open... of wil jij scheiden? Zoek hulp voor jezelf. Kijk ook eens op www.kostbaarvaatwerk.nl. Heel veel sterkte!

Terug in de tijd

Wij hebben een zoontje van vijf jaar met de diagnose PDD-NOS. Nu is het de laatste tijd zo dat hij erg gericht is op pistolen en alles wat met schieten te maken heeft. Speelgoed wat kan schieten is le...
9 reacties
28-01-2013
Al zo'n vier weken zit er een soort wit/gelig puistje op mijn rechtertepel. Soms lijkt het even weg en dan een paar uur later is het er weer. Om er mee langs de arts te gaan vind ik een beetje vervele...
Geen reacties
28-01-2013
Vanaf het moment dat ik tot mijn verstand gekomen ben, worstel ik met een complex patroon van psychische problemen. Ik mag niet ontkennen dat de Heere iets van Zichzelf heeft geopenbaard in mijn leven...
2 reacties
28-01-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering