Catechisatie dicht bij huis

Ds. C.G. Vreugdenhil / Geen reacties

23-05-2018, 07:55

Vraag

Ik zit op catechisatie in de Ger. Gem., maar ik zou graag naar de catechisatie dicht bij huis gaan omdat daar mijn vrienden zijn en ik me bij hen veel meer op mijn gemak voel en makkelijk kan praten over het geloof, ook met de leiding, wat voor mij erg belangrijk is. Dat is een behoudende Hervormde gemeente. Maar ik ben nog nog maar 16 jaar. Wat kan ik doen, want om eerlijk te zijn kan ik gewoon niet meer langer wachten?


Antwoord

Blijkbaar is in jouw woonplaats geen Ger. Gem. Begrijpelijk dat je binnen je vriendenkring naar catechisatie wil gaan om gemakkelijker met elkaar over het geloof te kunnen spreken. 

De vraag is even waar je niet langer mee kunt wachten. Bedoel je met het doen van belijdenis? Of om dichterbij naar de catechisatie te gaan? Als je dooplid bent in de Ger. Gem. is het normaal dat je in die gemeente naar de catechisatie gaat. Wat je in ieder geval kunt doen, is je vraag met je predikant, kerkenraad of catechiseermeester bespreken.

Ds. C. G. Vreugdenhil

Lees meer artikelen over:

catechisatie
Dit artikel is beantwoord door

Ds. C.G. Vreugdenhil

  • Geboortedatum:
    02-04-1946
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Houten
  • Status:
    Actief
226 artikelen
Ds. C.G. Vreugdenhil

Bijzonderheden:

Emeritus-predikant

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Waarom heeft de CGK wel zendingskerken en evangelisten als ambtsdragers en de HHK niet? Het lijkt me mooi als de HHK dit overneemt. Zodat ook de HHK evangelisten in het ambt kan stellen en pioniersple...
Geen reacties
21-05-2015
Wat is de waarde van de (kinder)doop als later blijkt dat de dominee die het sacrament heeft bediend niet echt een kind en geroepen knecht van God was?
2 reacties
21-05-2014
Ik ben een meisje van 18 jaar. Persoonlijk kom ik uit een heel diep dal door problemen vanwege een pestverleden. Om een illustratie te geven: ik nam een krantenwijk omdat ik dan geen bijbaantje hoefde...
1 reactie
21-05-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering