Gebedsbijeenkomsten tijdens bid- en dankdag

Ds. J.D. Heikamp / Geen reacties

05-02-2018, 09:57

Vraag

Waarom worden er in (veel) reformatorische kerken alleen twee normale kerkdiensten gehouden tijdens bid- en dankdag? Waarom is er niet meer ruimte voor gebed? Is het niet beter om op deze dagen gebedsbijeenkomsten te organiseren?


Antwoord

Dat de Reformatorische kerken bid- en dankdagen houden is niet alleen een kerkelijk gebruik, maar ook vanuit Gods Woord, waar duidelijk staat dat we deze gebedsdagen zullen onderhouden. En zo gebeurt het tot deze dag toe nog op veel plaatsen en we hopen dat dit in lengte van jaren zo mag blijven.

Het zijn tevens gebedsbijeenkomsten omdat er gebeden wordt om Gods zegen over de akkers en de wateren, maar ook de dankzeggingen voor de ontvangen weldaden. In deze diensten wordt gebeden voor de nood van land en volk en gebeden om een wederkeer tot de Heere en Zijn Woord en dienst. Van koningshuis tot overheid en onderdanen en kerken wordt gebeden om bekerende genade Gods dat ons land en volk zich tot God zal bekeren om in Zijn wegen te wandelen. In deze diensten wordt de nood van de afgedwaalde gemeenteleden opgedragen aan de genadetroon om wederkeer van hen die zich schuldig maken aan kerkverlating en Godsverzaking.

Er wordt gebeden voor de vervolgde kerk wereldwijd om genade om standvastig te blijven in leven en sterven. Er wordt in deze diensten gebeden voor de bekering van de joden en dat Israël een christelijke staat zou mogen worden en Jeruzalem tot een bakermat van Godsvrees om Christus te dienen en te volgen.

Met deze enkele voorbeelden is het u hopelijk duidelijk dat wij deze bid- en dankdagen niet willen inwisselen voor zogenaamde gebedsbijeenkomsten. 

Schenke de Heere ons biddende genade om gevonden te worden aan de Genadetroon om te smeken voor land en volk op weg en reis naar de eeuwigheid.
 
Hartelijke groeten van een die altijd maar weer moet bidden: Heere, leer mij bidden,
Ds. J. D. Heikamp

Lees meer artikelen over:

Biddag-Dankdagbidden
Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.D. Heikamp

  • Geboortedatum:
    09-11-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Staphorst
  • Status:
    Actief
283 artikelen
Ds. J.D. Heikamp

Bijzonderheden:

Emeritus

website: http://dsheikamp.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik maak mij de laatste tijd best zorgen over twee personen. Enkele jaren geleden heb ik in een jaar tijd twee ‘profetieën’ gehad over mijn leven. De eerste ging over dat de Heer mij als een springpl...
1 reactie
03-02-2022
Geachte Ger. Gem.-dominee. De laatste tijd denk ik steeds meer over mijn toekomst na. Zo denk ik erover om belijdenis af te leggen. Maar ik zit er vreselijk mee, omdat ik vroeger (ik was circa 12 jaar...
3 reacties
03-02-2011
Een vraag aan ds. Pieters. In Amerika is er strijd inzake het zogeheten "Lordship salvation." Tegenstanders menen dat dit een vermenging van wet en evangelie is. Packer en MacArthur worden gerekend on...
2 reacties
03-02-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering