Gelovigen en  uitverkorenen

Ds. W. C. Meeuse / Geen reacties

16-11-2017, 09:50

Vraag

Pas geleden had ik een gesprek/discussie met iemand over degenen die zalig worden. Het ging over het feit of nu degenen die in Christus geloven zalig worden of degenen die uitverkoren zijn. Is het eigenlijk wel zo dat je maar één van beide kunt stellen of zijn beide uitspraken waar, maar vanuit een ander perspectief bekeken?


Antwoord

De vraag kan kort beantwoord worden: degenen die in Christus geloven zijn uitverkoren en worden zalig. Je kunt er ook de Dordtse Leerregels op na lezen. De Heere komt tot de mens met Zijn Woord en daardoor wordt de mens geroepen tot bekering en geloof. God wil dat de geroepenen komen. En in het komen tot Hem worden ze min of meer verzekerd van hun verkiezing.  Dat lezen we in de Dordtse Leerregels.  Het gaat dus niet om twee groepen van mensen: gelovigen en  uitverkorenen. De Heere verkiest niet omdat we geloven zullen, maar gelovigen worden getroost met de verkiezing. En God roept geen verkorenen (dus die eerst weten verkoren te zijn) , maar verlorenen tot de zaligheid. 

Ds. W. C. Meeuse

Lees meer artikelen over:

uitverkiezing
Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. C. Meeuse

  • Geboortedatum:
    12-04-1944
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Sliedrecht
  • Status:
    Actief
134 artikelen
Ds. W. C. Meeuse

Bijzonderheden:

Emeritus (2011)


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Als je een keuze heb gemaakt die erg moeilijk is geweest, en dat je denkt dat het de juiste keuze is, hoe weet je dan dat het ook de keuze van God is?
2 reacties
15-11-2010
Binnenkort komt Neal Morse met een nieuw album, naar aanleiding van Bunyans’ Christenreis. Eerder heeft de man al een album over de tabernakel gemaakt en een album over het leven van Maarten Luther. I...
6 reacties
15-11-2016
Ik ben pas gediagnostiseerd met BPS. Echter kan ik me alleen vinden in deze problematiek op het gebied van mannen (intieme relaties). Ik heb daarbuiten goede vrienden en vriendinnen. Tevens nog van de...
Geen reacties
15-11-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering