Al maanden last

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

13-07-2015, 09:31

Vraag

Ik heb al maanden last van mijn borst en maag. Ben duizelig, misselijk, lusteloos. Ik heb de ziekte van Graves. Nu al vaak naar de huisarts geweest en die zegt, het is stress en het zit tussen je oren. Lekker makkelijk. Als dat zo is dan voel ik me denk ik niet zo. Nu zegt de huisarts, we hebben alles al nagekeken: een mri-scan voor je hoofdpijn en een ct-scan voor je hart -of andersom, weet even niet meer welke scan waar bij hoort- en alles is goed. Ben ik natuurlijk wel blij om, maar nu heb ik nog steeds al die klachten.

Ik heb gevraagd aan de huisarts of hij me nog een keer naar de cardioloog wil doorsturen, want ik maak me gewoon zorgen en die maagpijn blijft ook, evenals dat rare, angstige, gevoel in mijn lichaam. Nee, zegt hij, dat gaat niet. Daar ben je aan half jaar geleden al geweest en als er klachten zijn dan bel je maar 112 of neem je een andere huisarts. Ik heb ook het gevoel dat ik niet serieus genomen word. Nu heb ik eind juli een afspraak met een psycholoog, kijken of dat helpt. Het lijkt me niet, maar niet geschoten is altijd mis. Ik vind wel dat huisartsen alles op stress gooien, maar ik weet wat ik voel. Ik word al met dat vervelende gevoel wakker en daar word je niet  vrolijk van. Nu ga ik morgenavond op vakantie en zo durf ik eigenlijk niet weg. Maak ik mezelf nou gek of hoe zit dat?


Antwoord

Het zal duidelijk zijn dat ik met deze info niet veel kan. Er is zeker iets gaande met de patiënt, maar om er meer over te zeggen moet je meer weten.

Nog eens alles op een rijtje zetten met een arts kan heel nuttig zijn. Voor een E-health consult is dit niet geschikt.

Drs. N. Wolswinkel

Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben op zoek naar verdiepingscursussen van de Bijbel met een Ger. Gem./HHK-achtergrond. Met de CGO ben ik bekend, maar is er ook nog meer? Kan niet heel veel vinden namelijk!
2 reacties
13-07-2017
Mijn relatie is uit, omdat hij depressief is en niet meer weet hoe verder: niet alleen t.o.v. onze relatie, maar ook in de rest van zijn leven, werk enzovoorts. Zijn verloofde is een paar jaar terug o...
Geen reacties
13-07-2016
Een goede kennis van mij is christen en heeft in zijn vrije tijd als hobby clown. Vorige week vertelde hij dat hij erg gekwetst was door reformatorische "medechristen". En meisje zou tegen hem gezegd ...
26 reacties
13-07-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering