Foto's van doop

Ds. C.J. Droger / Geen reacties

14-07-2014, 12:10

Vraag

Afgelopen zondag werd er bij ons in de kerk (CGK) een kind gedoopt. Tijdens de doop werden er vanaf de galerij foto's gemaakt om zo het dopen vast te leggen. Ik kreeg hier een naar en onbestemd gevoel van, temeer omdat dit de eerste keer was dat dit bij ons in de gemeente gebeurde. Is het niet erg ongepast en oneerbiedig om tijdens de doop foto's te maken? Of zou dit moeten kunnen zolang het maar onopvallend gedaan wordt?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Ik begrijp je gevoel. En ik deel dat gevoel ook met je. Ik ben zelf voor zoveel mogelijk eerbied in een kerkdienst. Daar wil de HEERE namelijk Zijn volk ontmoeten en zijn de engelen in grote getale aanwezig om erop toe te zien of alles volgens Gods wil verloopt. Daar past de hoogste eerbied bij. Vervolgens kan het maken van foto’s tijdens de dienst de mensen ook afleiden, zeker als er geflitst wordt. Ik ben er dus niet voor dat er tijdens kerkdiensten foto’s worden gemaakt. In mijn gemeente is het zo, dat voor en na een kerkdienst er foto’s mogen worden gemaakt. Maar zodra de dienst begonnen is, mag dat niet meer. Ik vind dit een duidelijke en goede regel.

Mocht jij Gods nabijheid wel eens ervaren in een kerkdienst? En wat brengen de engelen van jouw aanwezigheid daar over aan God?

Hartelijke groeten!
Ds. C. J. Droger

Lees meer artikelen over:

eerbiedfoto
Dit artikel is beantwoord door

Ds. C.J. Droger

  • Geboortedatum:
    10-01-1963
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Vlaardingen
  • Status:
    Actief
152 artikelen
Ds. C.J. Droger

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Een vraag aan ds. Simons. Een tijd lang worstel ik met veel angst, geloofszekerheid, strijd, het toe-eigenen van Christus en mijn eigen onwilligheid... (vraag ingekort door de redactie)
Geen reacties
14-07-2022
Graag zou ik deze vraag aan ds. W. Pieters willen stellen. In de reformatorische kerk is het veelal de gewoonte om bij het overlijden van een gemeentelid afkondiging te doen en na de begrafenis als na...
Geen reacties
14-07-2009
Recent ging het in onze gemeente over zondag 10 en Gods voorzienigheid. En met de wetenschap van Gods soevereine regie kon ik alleen maar denken aan alle hysterie rondom het klimaat waar helaas maar a...
Geen reacties
14-07-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering