Menstruatie regelen voor trouwdag

drs. A. Meijer / Geen reacties

13-02-2014, 08:18

Vraag

Als je de pil voor je huwelijk een tijdje gebruikt om je menstruatie te 'regelen' om te voorkomen dat je op je trouwdag ongesteld wordt, komt de normale menstruatie dan vier weken na de laatste stopweek weer op gang? Of kan ik in dit geval dan beter de pil nog blijven gebruiken, ook in de week van ons trouwen en de huwelijksreis en er zodra we thuis zijn weer mee stoppen? Feitelijk gebruik ik dan de eerste drie weken van ons huwelijk dus wel anticonceptie. Dat willen we liever niet, vandaar dat ik dan al liever met de pil gestopt zou zijn. En nog een achterliggende vraag die hierbij ook wel opkomt: in hoeverre mag je ervoor kiezen om je prachtig mooie door God geschapen cyclus door het slikken van hormonen in de war schoppen, omdat jou dit beter uitkomt?


Antwoord

Beste vragenstelster,

Het vinden van een antwoord op de laatste vraag lijkt mij belangrijk voor je start met de pil. De meningen of en wanneer je anticonceptie mag gebruiken lopen uiteen. Hier is voldoende literatuur over te vinden. Ook op Refoweb is deze vraag wel eens aan de orde geweest.

Als huisarts zal ik me nu verder richten op de beantwoording van de medische vragen. De normale menstruatie komt zeker niet altijd een maand na de stopweek op gang. Soms duurt het even voor de eigen cyclus weer op gang is. Als je de menstruatie wilt uitstellen en je wilt niet lang anticonceptie gebruiken dan kun je Primolut slikken. Met dit middel kun je de menstruatie maximaal twee weken uitstellen.

Vriendelijke groet,
A. Meijer

Lees meer artikelen over:

menstruatievoorbehoedsmiddel
Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
282 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe komt het dat de kerkelijke verdeeldheid in Nederland zo groot is terwijl dat in andere landen bijna niet speelt? (met uitzondering van de Verenigde Staten en nog wat andere landen.)
Geen reacties
13-02-2006
Beste ds. Droger, u kent mij niet, maar ik stel deze vraag aan u omdat u zeer bekend en zeer deskundig bent m.b.t. een autistische stoornis. Ik heb nu vier maanden een relatie met een meisje met klass...
2 reacties
13-02-2015
Hoe kijken christenen tegen kinderopvang aan? Hier ben ik erg benieuwd naar, omdat er verschillende meningen circuleren. Er zijn christenen die ervan overtuigd zijn dat het niet juist is om je kind na...
27 reacties
13-02-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering