Verbreken verloving

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

29-10-2009, 19:00

Vraag

Ik heb een lange serieuze relatie gehad, die is uitgegaan. Mijn vriendin verbrak vlak voor de verloving onze relatie. Dat is paar jaar geleden. Nu heb ik drie maanden een nieuwe vriendin. Waardeer haar erg, toch voel ik niet dat hele blijde gevoel. Zou dit ook komen doordat ik de vorige keer zo verdoofd ben geweest door de zeer onverwachtte klap? Dat ik daardoor niet meer zo die echte diepe blijdschap kan of durf te voelen? Zou dit weer kunnen komen na verloop van tijd?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Natuurlijk kan een nieuwe liefde echte diepe blijdschap gaan geven! Gelukkig wel! Verdoofd was je, zeg je: nou, die verdoving met eerst uitwerken. Dat kost tijd, wellicht meer dan je wilt toegeven. Een zeer onverwachte klap kreeg je: dat vraagt herstel. Een flinke blessure schakelt iemand een poosje uit op het terrein waar hij die blessure opliep… en een tweede keer ‘geraakt’ worden door een harde klap wil niemand. Met andere woorden: dat je “op je hoede bent” is heel normaal. Je kijkt wel uit, toch? Maar dat betekent niet, dat er geen ‘genezing’ mogelijk is!

Je hebt inmiddels een nieuwe vriendin: geef jezelf én haar de kans! Neem de tijd om in te zien dat je verdrietig mag zijn om het mislopen van je vorige vriendschap.  Probeer je nieuwe relatie zo open mogelijk te beleven, met alle ups en downs die daar bij horen in de reeds geleerde levenslessen! Dan komt het wel goed met jou.

Een hartelijke groet,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

verkering
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1503 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik twijfel vaak of de Bijbel echt het woord van God is. Ik geloof wel dat er een God is, dat is alleen al te zien aan de prachtige natuur die Hij geschapen heeft. Maar hoe weet ik dat de God die de na...
Geen reacties
29-10-2012
Waarom heeft de PKN ds. Hendrikse nog niet uit de kerk gezet? Hoe kunnen ze het toelaten dat een atheïst (dus een anti-theïst) nog in de kerk kan staan?
18 reacties
29-10-2011
Mijn man en ik denken erover om bewust geen kinderen te krijgen. Met als reden om in plaats daarvan pleegkinderen op te vangen die we dan de volle aandacht kunnen geven. Beiden willen wij al lange tij...
3 reacties
29-10-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering