Zelf je trouwdag invullen

Habakuk.nu / 2 reacties

22-11-2011, 11:27

Het kan goedkoper en meer zoals je het zelf wilt. Bovendien hoeft de seculiere meerderheid in de Tweede kamer zich niet meer met het geweten van een individuele ambtenaar te bemoeien. Hij omschreef het zelf niet helemaal zo, maar dit is wel de kern van het voorstel wat CU-fractievoorzitter Arie Slob afgelopen zaterdag deed. Hij wil van het burgerlijk huwelijk een lokethandeling maken.


Dat lijkt mij een prima idee. Ieder vrijheidslievend mens zou er ook mee uit de voeten moeten kunnen. Wijs je het af, dan lijkt me een verwijt van staatsdirigisme of gewetensdwang niet moeilijk te onderbouwen.

Opgetuigde ceremonie

Want waarom zou je van de huwelijksvoltrekking op stadhuis of gemeentehuis nog zo’n kunstmatig opgetuigde ceremonie maken?! De Nederlandse staat heeft het huwelijk namelijk ontdaan van al zijn oorspronkelijke eigenschappen en het teruggebracht tot de enkele verplichting om voor elkaar te zorgen. Waar je overigens ook vrij makkelijk weer van af kunt.

Aap uit de mouw

Ik ben benieuwd of de tegenstanders van de gewetensbezwaarde ambtenaar hun totalitaire meerderheidsdenken na dit voorstel nog steeds door willen zetten. Tegen de door henzelf zo vaak bepleite individuele vrijheid in. Laat die aap dan maar uit de mouw komen.


Henk van Rhee (algemeen directeur Tot Heils des Volks)

Habakuk.nu op 22-11-2011, 11:27
2 reacties
henk13
22-11-2011 / 12:10
Het is het verplaatsen van het probleem, want ook aan de balie van burgerzaken zitten zeker ambtenaren die van uit hun overtuiging niet willen mee werken aan een homohuwelijk. Het probleem is dat deze mensen deze baan hun hoofd inkomsten bron is. Voor een ambtenaar burgelijke stand is het vaak een bijbaan.
Justinus
26-11-2011 / 00:12
@Drusius: ik ben het roerend met je eens! Het artikel in RD van prof. (religie en recht) Oldenhuis uit Groningen gelezen? Kort en bondig: 'weigerambtenaren' bestaan niet! Als men denkt dat men dat is: ontslaan! Je komt n.l. een deel van de overeenkomst niet na!

Meer nieuws

Bekijk het hele interview dat de NOS had met dr. Hoek, hoogleraar gereformeerde spiritualiteit, over ophef rond de nieuwsbrief van dominee Vlietstra uit Katwijk. "Kastijden betekent slaan volgens he...
Geen reacties
15-11-2011
'Mannen van Athene! Ik merk dat u in alle opzichten zeer godsdienstig bent’ (Hand. 17:22). Voordat Paulus mocht spreken op de Areopagus, had hij al rondgelopen in Athene. Hij was er diep geraakt door ...
1 reactie
07-11-2011
De leiding van de RK-kerk in Nederland heeft de afgelopen tijd nog weer eens duidelijk gemaakt dat het principe van ‘u vraagt en wij draaien’ in de kerk niet opgaat. Een vrijzinnige parochie in Den Bo...
3 reacties
24-10-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering