Gordon voor EO 'op zoek naar God'

Nieuwsredactie / 18 reacties

11-03-2010, 13:00

Gordon gaat meewerken aan het EO televisieprograma Op zoek naar God. De zanger is één van de drie bekende Nederlanders die dit jaar voor de Evangelische Omroep gesprekken aangaan over het geloof. Gordon zegt in een interview dat hij het heel moedig vindt van de EO om een openlijke homoseksueel en controversieel persoon als hijzelf te vragen voor een programma over geloof.


De serie ... zoekt God is een bekend EO-programma. Eerder maakte de EO de serie met onder andere Henny Huisman en Catherine Keyl. In het programma draait het om de oprechte en  persoonlijke zoektocht van de gasten. De EO brengt hen in aanraking met plekken en mensen die hen daarin helpen.

Wie de andere twee bekende Nederlanders zijn in het programma is nog niet bekend gemaakt. De EO heeft het voornemen de serie uit te zenden in de decembermaand.

Nieuwsredactie op 11-03-2010, 13:00
18 reacties
Unionist
11-03-2010 / 15:59
Bidt voor Gordon dat hij God vindt. Achter al zijn flamboyante gedrag schuilt een eenzaam mens die niet zonder Heiland kan.
joanny
11-03-2010 / 22:04
Mooi gezegd Unionist, van harte bidt en hoop ik dat hij de Rust vind die alle verstand te boven gaat.
gichelle
12-03-2010 / 09:24
Iedereen zonder Jezus is eenzaam.
Ik heb niet de indruk dat Jezus dit bedoelde toen Hij opriep Hem te zoeken.
Volgens mij wordt hier naar heel iets anders gezocht.
De e.o. zoekt zoveel mogelijk kijkcijfers en Gordon publiciteit.
Natuurlijk kan God alles gebruiken maar dit zijn niet Zijn middelen die Hij in Zijn Woord aan ons geeft.
Race406
12-03-2010 / 14:12
@Gichelle: Ach, onze God kan soms met een heeeeele kromme stok en heeeeeeeeeeeeeele rechte slag slaan..........
Niet dat alles maar moet, maar ik hoop van ganser harte dat hij zijn Schepper leert kennen en volgen!
gichelle
12-03-2010 / 15:04
Natuurlijk hoop ik ook dat Gordon Hem vind, net zoals ik dat voor iedereen hoop. Ik zeg toch ook dat God alles kan gebruiken als Hij dat wil.
Mijn punt is alleen dat: ....zoekt God, niets met het zoeken van God heeft te maken maar alles met kijkcijfers en publiciteit.
Annet76
12-03-2010 / 16:48
@Gichelle,

Ik vind de uitspraken die je hier doet wel erg kort door de bocht zeg….
Heb je er wel eens over nagedacht dat het meer mensen kan treffen dan je nu doet vermoeden?
Je zegt dat God alles kan gebruiken als Hij dat wil, ..….alleen niet Gordon want dat bevalt Gichelle niet zo? Zo werkt het toch niet in deze wereld...?
Ik ben persoonlijk ook geen fan van de persoon Gordon, maar het kan een hele interessante serie worden waarin ik hoop dat hij iets van God mag voelen. Je kan zeggen wat je wil van hem, maar hij is wel een eerlijk en oprecht persoon die zijn emoties niet uit de weg zal gaan.
Natuurlijk draait het voor de EO om kijkcijfers, zoals ook alle andere programma’s. Als dat niet meer mag dan kunnen we ook geen kerkdienst meer op tv tonen, want ja…waar draait het nu allemaal om?
Ik denk maar zo: al zou het maar één persoon dichter bij God brengen dan is het toch al geslaagd? Is het Gordon niet, dan misschien wel een kijker bij wie het net de juiste snaar raakt….mooi toch!
Als het net zo’n boeiende reeks mag worden als met Hennie Huisman en Catherine Keyl, dan gaan ze mij als kijker zeker niet verliezen. Ik zou zeggen: wees een optimist, pessimisme gaat ons echt niet helpen!
gichelle
12-03-2010 / 17:14
Annet76: Je zegt dat God alles kan gebruiken als Hij dat wil, ..….alleen niet Gordon want dat bevalt Gichelle niet zo? Zo werkt het toch niet in deze wereld...?

Je moet goed lezen zeg, Ik heb het helemaal niet over de persoon van Gordon of wie dan ook. En ik zeg ook helemaal niet, als je een programma maakt, dat het dan verkeerd is dat je je druk maakt om kijkcijfers.
Ik vind het alleen fout dat je net doet alsof het om -het zoeken naar God- gaat terwijl het alleen om kijkcijfers en publiciteit gaat.
Niks meer of minder heb ik gezegt, dus leg me dan niets anders in de mond als het jou hetzelfde is svp.
gichelle
12-03-2010 / 19:17
O ja, ik vind het ook helemaal prima als er andere mensen door worden geraakt en tot nadenken komen.
Maar daar gaat het me ook helemaal niet om.
Annet76
12-03-2010 / 22:39
Je vindt het prima als andere mensen erdoor worden geraakt of tot nadenken komen. Je vindt het niet verkeerd wanneer het om wat kijkcijfers draait. Je hoopt zelfs dat Gordon Hem vindt, want het heeft ook niets met de persoon Gordon te maken. ..Ook wanneer het een ander tot nadenken stemt blijkt het allemaal prima.....alleen mag het niet gaan onder de naam: “op zoek naar God…want dat is het namelijk niet????”
Maar toch mag Gordon Hem dan wel weer vinden....echter om Hem te vinden zal hij toch op zoek moeten gaan is het niet??
Vertel me dan hoe het beter of anders zou moeten, want ik raak je even kwijt. Wees eens concreet: wat is nu het werkelijke probleem?
gichelle
12-03-2010 / 23:36
Gichelle: Heel concreet: ik vind jou inleg'KUNDE' een probleem

Annet: naar mijn beleving........

Gichelle: je moet wel een flinke duim hebben want uit mijn reactie kan je dat niet halen

Annet: moet jij me eens vertellen......

Gichelle: doe ik ook, maar je leest niet goed

Annet: m.i...............

Gichelle: dan zie je het verkeerd

Annet: Wat verschrikkelijk flauw zeg...........!!!


O foei Gichelle, waar ben je nou weer mee bezig.
Nou ja, ik mag toch ook wel iets zeggen, ik bedoel, zij zegt toch ook maar wat ze wil en....goed, oké...slik!
Ja, haal maar even diep adem, kan geen kwaad.
Ahum...nogmaals slik....goed daar komt ie dan: exuus, dit had ik waarschijnlijk niet moeten zeggen.
PPPPPPPPPPfffffffffffffffttttttttttt...zo, dat is eruit, goed hoor Gichelle, dat heb je braaf gedaan, was dat nou zo erg???
1051963
12-03-2010 / 23:46
Gichelle!!! ha ha, waar haal je het vandaan?
1a2b3c
13-03-2010 / 09:00
Ben het helemaal met Gichelle eens.

Als je God echt wilt zoeken, Hij is te vinden in Zijn Woord en daarin staat in
Rom.10:17 Zo is dan het geloof uit het gehoor, en het gehoor door het Woord Gods. En in de kerk wordt Zijn Woord verkondigd
Natuurlijk gebeurd het ook wel anders, maar dan vind je Hem min of meer
'toevallig'.
Als ik water wil vinden loop ik niet naar de woestijn om het te zoeken.

Maar idd, het zou heel mooi zijn als God, ondanks onze kromme wegen, Zich toch laat vinden. (al zijn onze kromme wegen daar niet mee goedgepraat)
Annet76
13-03-2010 / 11:15
Gichelle: “Heel concreet: ik vind jou inleg “KUNDE” een probleem.

Annet: “Aha, duidelijk, maar ik vraag ik me af wat ’kunde’ betekent?”

Gichelle: “Nou het woordenboek zegt: ‘kennis/weten.”

Annet: “Aha, hoe zit het eigenlijk met jouw kunde omtrent de Nederlandse taal?”

Gichelle: “Hoezo?”

Annet: “Nou in het geval ‘jou’ als bezittelijk naamwoord wordt geschreven, en dat blijkt hier het geval, komt er toch altijd een ‘w’ achter?????”.

Gichelle: “Nou ja…daar zeg je me wat. Nooit geweten. Maar Annet, wat heeft dit nou weer met de inhoud te maken…je roept maar weer wat hè?”

Annet: “Inhoud..? Ach die waren we toch allang verloren, vind je ook niet??”

Gichelle: “Ja klopt, maar zoals ik al had gezegt, leg me nou niet steeds woorden in de mond.”

Annet: “Hè, nou doe je het weer Gichelle. Een voltooid deelwoord moet je langer maken als je niet weet of het met een d of een t moet, of anders: gebruik t fokschaap”.

Gichelle: “t Fokschaap????? Annet, nu dwaal je wel heel erg van de inhoud af hoor, gaan we het nu over schapen hebben? Ik begrijp er werkelijk helemaal niets van. Je roept maar weer wat hè? Dit heeft toch helemaal niets meer met de inhoud te maken…wat ontzettend flauw. Laat mij nou lekker rommelen met de d’s en de t’s en punten en komma’s, je begrijpt me toch wel?”

Annet: “Ja, tuurlijk wel, maar waarom spreek je bij mij dan van onkunde?”

Gichelle: “Geen idee eigenlijk, ik wist niet dat ik zelf ook een stukje onkunde blijk te hebben.”

Annet: “Geeft niets hoor, de mens geneert zich meer voor een schijnbare fout die een ander hem verwijt, dan voor een werkelijke zwakheid, die men tenslotte zelf toegeeft.”

Gichelle: “Hmmm, daar begrijp ik niet veel van Annet, heb je het wel goed geschreven dit keer?”

Annet: “Ja hoor, ik denk het wel, het valt best nog wel mee met mijn onkunde.”
gichelle
13-03-2010 / 12:30
Annet76

kvint dat je er wel een geinig stukkie van gemaakt hebt, maar het idee was van mij, dat claim ik toch wel fff.
Mijn Nederlands is niet perfect maar dat heb ik ook nooit gezegt en dat boeit me ook niet zoveel al vind ik het toch wel jammer dat je dat nou weer gelijk door hebt maar het is geen schok voor me hoor. Ik kom er wel overheen.
Enne...over die inleg'kunde' ik had kunde tussen haakjes gezet hé, ik denk dan snapt ze wel wat ik ermee bedoel omdat je er toch geen moeite mee hebt er dingen bij te verzinnen.
Ik ben dan wel een beetje dom met mijn graamaatiekaa maar ach, de mensen hebben nooit moeite bij mij om de inhoud te snappen.(behalve jij dan)
Zo zie je maar weer, ieder z'n eigen ding. Ik heb het igg niet hoog in m'n bol.
Sorry voor de fouten dan maar weer.
Annet76
13-03-2010 / 13:06
@ Gichelle,

Kijk, ik neem je helemaal niets kwalijk als het om de grammatica gaat, ik zal zelf ook wel eens fouten maken, daar zijn we tenslotte mensen voor. Alleen wie de bal kaatst kan hem terugverwachten wat mij betreft. Ik zou Annet niet zijn als ik op een dergelijke reactie niet even zou reageren.
Even ging het nog door mijn hoofd: zou het niet gewoon veel verstandiger zijn helemaal niet te reageren?? Toch...het bloed kruipt waar het niet kan gaan. En juist daarmee laat ik een stukje onkunde van mezelf zien, want het moet er toch gewoon uit en ja..even voelt het nog goed ook! Is dat de manier waarop we met elkaar horen om te gaan? Nee…maar gelukkig ben ik ook maar een mens, net als jij!
Jij noemt dat ‘hoog in de bol hebben’, maar ik denk dat het wat mij betreft reuze meevalt. Ik zou het pas hoog in mijn bol hebben als ik mijn eigen fouten niet meer durf toe te geven! Pas als je me daar op kunt betrappen zijn dergelijke verwijten geheel terecht..nu niet!
“De mensen wie men de minste fouten kan verwijten zijn gewoonlijk het vlugst bereid ze te erkennen.”
De verwijten worden hier gemaakt, toegegeven of niet, en daar moeten wel wellicht beiden iets aan doen!
gichelle
13-03-2010 / 14:01
Annet, ik had de bal echt wel terug verwacht. Het zou pas echt een verrassing zijn geweest als je het stilzwijgend voorbij had laten gaan.
Het zal best wel kinderachtig van me zijn geweest (nu hoef ik er niet eens bij te slikken, ik ga vooruit) maar het is echt irritant als je me dingen laat zeggen die ik niet heb gezegt en bedoelt. Als je eerlijk bent en het nog eens leest dan zal je dat toch moeten toegeven.
En dat je me dan pakt op een paar taalfouten, nou ja...ik denk maar zo, liever dat, dan dat het inhoudelijk niet klopt.
Ik weet niet of je het expres doet maar het gebeurt heel vaak dat je een ander laat buikspreken. Daardoor lok je dan een reactie uit, en ja hoor, dan heb je zo weer een discussie en ik heb de indruk dat dat precies is wat je wilt.
Het maakt me helemaal niet uit als je met me van mening verschilt, totaal niet maar het zou fijn zijn als je laat staan wat er staat en dan wil ik best op een normale manier op je reageren.
Ik van mijn kant geef m'n taalfouten toe en dat mijn tweespraak reactie niet door beugel kan. Al moet ik er toch eigenlijk wel om lachen, de jouwe ook trouwens, ik vond hem echt wel geinig.
Als jij dan je inlegkunde terugneemt vind ik het oké.
En als je dat niet doet troost ik me met de gedachte dat iedereen zelf kan lezen.
Leendert
13-03-2010 / 17:04
Gichelle, ik kan lezen ;_))))))))))))))

Alhoewel ik wel wat meer verwachtingen heb aangaande de KIJKERS van het
t.v. programma dan jij (denk ik) Of doe ik nou aan inlegkunde????????????
Cloudsadmirer
15-03-2010 / 10:58
Gichelle en Annet76,

Ga vooral mailen samen.
Kunnen jullie al je ongenoegen, fouten en gebreken over elkaar kwijt... vergeet ze dan niet te verpakken in mooie zinnen, met zelfverloochening en wijze spreuken....

veel plezier

Meer nieuws

Als je de uitdrukking 'recht in de leer' hoort of leest, denk je in negen van de tien gevallen aan SGP-achtige kringen. Daar staan ze voor de rechte leer. In De Volkskrant van gisteren (09-03-10) trof...
Geen reacties
10-03-2010
Steeds meer jongeren maken gebruik van de mogelijkheid om een dag mee te lopen op de Theologische Universiteit Apeldoorn. Tijdens zo'n dag kunnen studiekiezers kijken of een studie theologie iets voor...
Geen reacties
08-03-2010
Uit het dit weekend gepubliceerde Jaarboek 2010 van de National Council of Churches in Amerika blijkt dat de katholieke kerk – de grootste denominatie van de Verenigde Staten – in 2009 licht is gegroe...
Geen reacties
06-03-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering