Gij zult allen gelijk zijn!

Habakuk.nu / Geen reacties

10-03-2010, 10:00

Als je de uitdrukking 'recht in de leer' hoort of leest, denk je in negen van de tien gevallen aan SGP-achtige kringen. Daar staan ze voor de rechte leer. In De Volkskrant van gisteren (09-03-10) troffen we die ontbrekende van de tien gevallen aan, nu uit een minder vanzelfsprekende hoek, de Clara Wichmann stichting. De stichting die het voor u opneemt zelfs als u dat helemaal niet op prijs stelt. Al jaren hebben ze hun pijlen op de SGP gericht.


Op de Forumpagina van De Volkskrant roepen ze de Staat der Nederlanden op om vooral 'recht in de leer te zijn' in de SGP vrouwenzaak. Kathalijne Buitenweg, de voorzitter van de Clara Wichmann proefprocessenfonds, bijgestaan door de Leidse hoogleraar staatsrecht Tom Barkhuysen, schrijven hun bijdrage onder de kop: ‘Staat, wees recht in de leer’. Ze willen dat de Staat het niet langer opneemt voor de SGP. Van harte hopen ze dat de de Hoge Raad binnenkort de SGP in het ongelijk zal stellen.

Vrijzinnigheid

Het kan verkeren. In de kringen van de Clara Wichmann stichting en aan de Leidse universiteit viert al vele jaren de vrijzinnigheid hoogtij. Recht in de leer zijn was daar geen geliefde bezigheid. Ruimte moest er zijn. Heel veel ruimte. Weg met al dat benauwde gedoe. Iedere manier van denken heeft recht van bestaan.

Wacht even... Er is natuurlijk wel een mening waar alle andere meningen aan gestaafd moet worden. En die mening is dat iedereen in alle opzichten gelijk moet zijn. Ze vinden het wel jammer dat je het verschil tussen mannen en vrouwen nog steeds blijft zien, maar dat mag geen enkele consequentie hebben. Het eerste en grootste gebod is hier van kracht: Gij zult allen gelijk zijn. Dat die SGP-vrouwen en ook anderen daar helemaal niet op zitten te wachten, is hun probleem.

Vrouwendag

Vind u het gek dat ik in dit soort discussies ook altijd even aan vrouwen in de prostitutie moet denken? Zijn al die partijen die zich hard hebben gemaakt om prostitutie legaal te maken, met alle gevolgen vandien, nu echt zoveel vrouwvriendelijker dan de SGP? Verdient Bas van der Vlies het werkelijk om harder aangepakt te worden dan die vrouwenhandelaren. Misschien moet er hier en daar toch nog iets dieper worden nagedacht. Gisteren was het internationale vrouwendag. Van harte gunnen we alle vrouwen een waardig bestaan.

Krijn de Jong

Habakuk.nu op 10-03-2010, 10:00
Geen reacties

Meer nieuws

Steeds meer jongeren maken gebruik van de mogelijkheid om een dag mee te lopen op de Theologische Universiteit Apeldoorn. Tijdens zo'n dag kunnen studiekiezers kijken of een studie theologie iets voor...
Geen reacties
08-03-2010
Uit het dit weekend gepubliceerde Jaarboek 2010 van de National Council of Churches in Amerika blijkt dat de katholieke kerk – de grootste denominatie van de Verenigde Staten – in 2009 licht is gegroe...
Geen reacties
06-03-2010
Wat ga ik studeren en waar ga ik studeren? Veel leerlingen zijn bezig met hun studiekeuze. Op dinsdag 9 maart 2010 opent de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) haar deuren voor iedereen die kennis wil m...
Geen reacties
05-03-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering