Mannengroep seksverslaving

ABConsults (advertorial) / 2 reacties

13-09-2016, 11:01

Op 27 september start Stichting de Vluchtheuvel weer met een mannengroep (vanaf 18 jaar) seksverslaving in Amersfoort. De gemiddelde leeftijd is tussen de 20 en 40. De doelgroep is mannen die worstelen met het adequaat en gereguleerd vormgeven van hun seksualiteit, al dan niet in een relatie. Bij veel mannen is er een patroon van verslavend gedrag ontstaan. 

In de groepsbehandeling, die 11 sessies omvat (van 19.00 uur t/m 21.30 uur, eens per 14 dagen) en waarbij ook de eventuele partners op een aantal momenten worden betrokken, wordt vanuit wetenschappelijk onderbouwde theorie en methodiek en vanuit Bijbels perspectief, gekeken naar de volgende thema’s: 

-     Seksualiteit en verslavende patronen, 

-     Het leren herkennen en doorbreken van deze patronen en het aanleren van nieuw gedrag, 

-     Verantwoordelijkheid nemen en het delen met, en gesteund worden door, andere mannen.
 

Aan de orde komen verder onderwerpen als: 

-     Gedragsverandering, 

-     Verandering van denken, 

-     De vat van zelfwaardering methode van G.J. van Zessen, 

-     Het begrip kiezen, 

-     Adequaat leren omgaan met intimiteit en seksualiteit, 

-     Onderliggende patronen, 

-     Omgaan met emotionele pijn, 

-     Verveling, 

-     Gebrek aan zelfdiscipline etc. 

-     Het ontwikkelen van een gezonde, volwassen kijk op seksualiteit, vrouwen en relaties en het daar, wanneer nodig en mogelijk, vorm aan geven. 

-     Terugvalpreventie, onderling geregelde vormen van nazorg en de mogelijkheid tot het deelnemen aan een korte echtpaar groep.


De deelnemers aan deze, gesloten, groep, houden zich naast de sessies, thuis bezig met het lezen van theorie, het maken en uitvoeren van huiswerk en gedragsexperimenten, het aangaan van een accountability relatie met een volwassen andere man en het actief vormgeven aan persoonlijke groei, het herkennen en counteren van valkuilen en het ontwikkelen van en werken met, een preventieplan. 

Partners worden nadrukkelijk verzocht zich aan te melden voor de partnergroep. 

Meer informatie over het aanbod op het gebied van relatietherapie of seksuologische hulpverlening is te vinden op www.abconsults.nl

ABConsults (advertorial) op 13-09-2016, 11:01
2 reacties
bermoo
20-10-2016 / 13:08
Aan iedereen die last heeft van seksverslaving op internet. Ik voel het als een opdracht van de Heere God om mijn ervaring met jullie te delen. Ik heb last gehad van seksverslaving op internet, hoe ik het me ook voornam, telkens viel ik weer in deze zonde. Ik woon alleen, hierdoor ook geen sociale controle, de drempel tot deze zonde is hierdoor heel laag. Ik begon er slecht door te slapen, zag tegen vakanties op, juist wanneer je het minder druk heb zijn de verleidingen het sterkst. Ik heb eens nadat ik voor deze zonde ben gevallen tot de Heere God uitgeroepen wat ik moet doen. De oplossing heeft de Heere gegeven, eigenlijk heel eenvoudig, neem Kliksafe, met een whitelist, maak geen gebruik van Google, you-tube, twitter, facebook enz. In mijn kliksafe-account heb ik dit allemaal uitgeschakeld. Vervolgens heb ik mijn kliksafewachtwoord veranderd in een onmogelijk lang wachtwoord, dit wachtwoord ligt op mijn werk, mogelijk gooi ik het binnenkort weg, zodat ik het thuis door zwakheid niet kan inschakelen. Verder heb ik "onschuldige site" die mij te veel tijd vragen uitgeschakeld met www.wips.com. Verder kan ik mijn gmailaccount nog gewoon gebruiken via outlook. Nu ik enige maanden verder ben dank ik de Heere God dat Hij mij op dit idee heeft gebracht. Zonder Gods hulp was ik nooit op dit idee gekomen. Nu leef ik enkele maanden met de whitelist van Kliksafe, ik voel me als herboren, ik slaap weer goed en geniet weer van de goede gave die de Heere God geeft; zoals het houden van stille tijd, muziek, lezen en genieten van Gods Schepping. Daarom raad ik ieder aan die dezelfde ervaring heeft om mijn voorbeeld te volgen.
inChristus
21-10-2016 / 11:21
@bermoo. Dit is niet om je de grond in te boren of iets dergelijks. Ik heb ook geworsteld met seks-verslaving. En wat je hierboven beschrijft is herkenbaar. Maar, ben je nu niet min-of-meer bezig jezelf te rechtvaardigen? Ben je nu niet bezig je vlees/oude natuur/oude mens te verbeteren? Kun je niet beter een nieuwe schepping worden?
Nogmaals, herkenbaar. Ik was zelf net zo bezig, totdat het te groot wordt, je ruilt de ene verslaving zo in voor de andere. Je gaat van internet zo naar tv, naar andere vrouwen (kijken) etc. Dan ben je bezig te strijden tegen je zonden, en dan worden ze alleen maar groter. Het lijkt even te helpen...
En toen werd ik wedergeboren. God zei tegen mij "ik verwacht helemaal niets van jouw". En toen kon ik gewoon "nee" zeggen, en was het weg. Dat is de nieuwe schepping. Ga daar maar eens voor bidden!
Doe ik dan geen zonde meer? Ja en nee. Zoals de Bijbel zegt, die uit God geboren is doet de zonde niet. Dat ben ik. Soms komt de zonde voorbij, en dat komt weer voort uit oud-denken. Maar dan ben ik het niet die dat doe, maar de zonde. Lees Romeinen 6, 7 en 8 maar eens. Vraag of de Heer je geestelijke ogen wil openen.
Zegen!

Meer nieuws

Refoweb heeft dinsdag haar 15.000ste vraag en antwoord online gezet; een nieuwe mijlpaal in het ruim vijftienjarig besta...
geen reacties
30-08-2016
Dominee Messemaker kwam na zijn vakantie van een koude kermis thuis. De sloten van de pastorie waren (tevergeefs) geforc...
geen reacties
06-08-2016
Evangelisten-echtpaar Bayense is nog maar kort geleden geinstalleerd in Kerkrade en er zijn al heel wat mensen bezocht. ...
3 reacties
04-08-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis