Een dominee uit een stinkende stal

SMS / 3 reacties

31-12-2012, 11:28

Wat moet ik met Jezus? Hij heeft geen rijke religieuze ouders. Geen Staphorst, Barneveld of Rijssen als domicilie. Geen dominees en ouderlingen die op kraambezoek komen. Geen inventaris van een reformatorisch Babypark uit Kesteren. Een armzalige ZZP'er als pleegvader en werkloze tiener als moeder. Een boerengehucht in het halfheidense Galilea als woonplek. En dan de kraamgasten: een stelletje halve criminelen en bijgelovige astrologen. Een gat in de grond naast de beesten als alternatieve wieg. Een stamboom met hoeren, overspelers en moordenaars. Sorry, maar op deze Jezus zit ik niet te wachten.


Ik wil een voorganger met status en statuur. Die gezien wordt door de mensen. Die volle kerken trekt en waar iedereen met achting over spreekt. Een man van en met niveau, die regelmatig in het Reformatorisch Dagblad wordt geciteerd. Een schrijver, promovendus, theoloog en voorzitter van de synode. Dat moet mijn leider, voorman en paus zijn. Hem neem ik serieus. Ik zoek geen Dakloze met alleen een handjevol domme ambachtslieden als meelopers en van Wie we al ons aardse bezit moeten 'weggeven' om Hem te kunnen volgen. Nota bene zeg.

Ik geef een ieder het zijne, geef het goede voorbeeld aan allen, ga tweemaal naar de kerk, lees trouw mijn Bijbel en geloof in God de Almachtige Die hoog in de hemel woont. Wat moet ik met Jezus en met Zijn Naam...?

Het is deze Verschoppeling Die was, is en zal zijn. Die Zelf tot vloek werd om mijn vuile zonden te dragen en mijn schuld op Zich te nemen. Die alle vernederingen en beledigingen verdroeg om mij zalig te maken. Die Zich liet bespotten, geselen en kruisigen om mij te redden van de eeuwige dood. Deze Zwerver staat aan mijn deur en Hij klopt, roept en smeekt om binnengelaten te worden, om (weder)geboren te worden in mijn hart. De vrede die Hij geeft is echte vrede. Maranatha, ja kom Heere Jezus.

SMS op 31-12-2012, 11:28
3 reacties
Y_Eefje
03-01-2013 / 10:43
De spijker op z'n kop!
juni
07-01-2013 / 10:10
Zijn Naam moet eeuwig Eer ontvangen Al de heidenen door Uw handen, voorgebracht uit alle landen,zullen tot U komen Heere. Bukken voor Uw aanschijn neer...Om Hem eeuwig de eer te geven die Hem toekomt. Door U Door U ALLEEN! Om het eeuwig Welbehagen. Wie zou Die Hoogste Majesteit, dan niet met Eerbied prijzen.
Race406
07-01-2013 / 23:29
@juni: Mooie verzameling psalmen.. ;-)
En het is "Zullen tot U komen Heer." Die extra e zet je er zelf achter maar die hoort er niet. Waarom zet je die er dan achter?

Lees ook deze columns

"Een groot deel van de gereformeerde gezindte is afgeweken van de leer der Reformatie." Dat concludeert de predikant van de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland, ds. A Kort, in zijn boek "Wedergeb...
51 reacties
24-12-2012
De atheïsten hebben weer wat nieuws bedacht. Een Amerikaanse atheïstische groepering heeft in het drukste deel van Manhattan, op Times Square, een billboard opgehangen met de boodschap dat Jezus een m...
41 reacties
17-12-2012
Soms krijg je als redactie tips waarbij je even met je ogen staat te knipperen. Zo van: dat kan niet waar zijn. Nou, het bleek dus wel waar, die tip dat de EO met een pornoproducent in zee was gegaan....
24 reacties
03-12-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering