Auw

drs. A. Meijer / Geen reacties

18-01-2017, 13:07

Vraag

Ik heb een wat lastige vraag, toch wil ik deze stellen. Met masturberen heb ik af en toe een steeds groter wordend sneetje in mijn penis, wat erg pijn doet. Hoe kan zo'n sneetje er komen? En kan ik dat ook voorkomen, door bijvoorbeeld minder te masturberen of minder lang? (Ik ben overigens niet verslaafd aan masturberen, maar ik doe het elke twee dagen wel een keer.)


Antwoord

Beste vragensteller, 

Via de digitale weg is zo'n soort vraag wat lastiger te beantwoorden dan in de spreekkamer. Toch zal ik een poging wagen.
Frequent masturberen kan zeker beschadiging geven aan de voorhuid (meestal bij het frenulum). Dit herstelt pas als het voldoende tijd krijgt om te helen.

Ik heb ook nog een wedervraag. Je zet tussen haakjes dat je niet verslaafd bent aan masturberen. Maar weet je voor jezelf zeker dat je hier op de goede manier mee omgaat? Op Refoweb zijn verschillende vragen en antwoorden die over masturberen gaan. Zou je hier ook eens naar willen kijken?

Vriendelijke groet,
A. Meijer

Tags in dit artikel:

peniszelfbevrediging
Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
281 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik, getrouwde vrouw met een gezin, ben emotioneel erg afhankelijk van mijn moeder. Ik ben ontzettend gevoelig voor haar doen en laten, haar opmerkingen, haar goed- of afkeuring. Als zij zich niet goed...
1 reactie
17-01-2012
Wat moet je doen met jongens die je lastig vallen met seksuele vragen? Zoiets noem ik wanhopige refo's. Kan ik dat terecht zeggen?
Geen reacties
17-01-2005
Veel christenen maken er problemen van dat Jezus in lichaam en geest afgebeeld wordt op video's, etc. Maar in kinderbijbels wordt de Heere Jezus wel gewoon afgebeeld. Mogen wij Jezus in zijn menselijk...
Geen reacties
17-01-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering