Contact kost energie

C. M. Chr. Rots - de Weger / 2 reacties

27-11-2013, 09:45

Vraag

Ik ben een meisje van 20 jaar. Sinds anderhalve maand heb ik contact met een jongen. Dat is niet zo bijzonder. Alleen het feit dat ik hooggevoelig ben, is zo vervelend. Als ik met hem bel en afspreek kost me dat zoveel energie. Het vergt veel van me. Dit heb ik hem nog niet verteld. Ik geef wel mijn grens aan. Mijn vraag is: hoe moet ik hiermee omgaan?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Tja, op de een of andere dag zal ook dit ‘probleem’ op tafel komen. Als je je grens aan kunt geven is het toch niet zo moeilijk om te praten over de hoeveelheid energie die je ter beschikking hebt? Hoe dan ook, ik kan je geen raad geven voor wat betreft het juiste moment van spreken.

Succes er mee,
Marijke Rots

Tags in dit artikel:

hooggevoelig
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1499 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
vlokje
27-11-2013 / 11:57
Je hebt nog maar kort contact met deze jongen.
Misschien is ook hij hooggevoelig, of juist niet waardoor hij je niet goed kan begrijpen.
Maar trek er eens rustig een avondje of meer voor uit om meer over jullie zelf te delen. Misschien ontdek je dat je elkaar aanvoelt of ook helemaal niet.

Hooggevoeligheid is geen ziekte of zo... Het kan zijn dat je dit erg naar jezelf toetrekt en je zelf alleen maar als hoogsensitief opstelt. Dingen relativeren kan al een stuk minder energie kosten.
Ik heb ditzelfde altijd gedacht. Ik ben hooggevoelig, dus daarom doe ik zus of zo. Ik denk dat het andersom is. Je kunt hooggevoeligheid ontwikkelen door jezelf hier steeds op te focussen. Richt je ook op de ander, verdiep je in talente, in gaven in mogelijkheden, en probeer jezelf wat luchtiger op te stellen.

Over het algemeen is het zo dat prettige leuke dingen geen energie kosten maar juist geven.
Ook al ben je 's avonds heel erg moe, je accu kan juist opladen door een opbouwend gesprek, door iets leuks te doen, of liefde delen.
Je energie is meestal niet 'op', maar verkeerd gebruikt. Probeer te ontdekken waar je energie van krijgt, als deze jongen teveel energie van je vraagt kan het wel eens niet de goede partner voor je zijn. Probeer daar op tijd achter te komen.
juni
29-11-2013 / 19:48
iemand om energie van te krijgen,lijkt mij veel leuker.

Terug in de tijd

Ik zit met een akelig probleem. En eigenlijk vind ik het ook een beetje genant om het hier er over te hebben, maar om naar de huisarts te gaan doe ik ook liever niet. Het probleem is dat ik veel en va...
21 reacties
27-11-2014
Afgelopen zondag heb ik enkele gedeelten gelezen over de tucht. Daarbij heb ik verschillende vragen die ik graag beargumenteerd beantwoord zie. Ik hoop dat u me daarbij kunt helpen. Mattheus 18:15-...
Geen reacties
27-11-2015
Mag een christen moderne kunst maken? De moderne kunst is toch autonoom en houd geen rekening met God en Zijn gebod!? Mag een christen wel aspecten uit deze stromingen gebruiken?
Geen reacties
27-11-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering