(...) Ik ben opeens als een blok voor hem gevallen terwijl ik nog verkering had!...

Alie Hoek - van kooten / geen reacties

16-04-2005, 00:00

Vraag

Ik heb een probleem en ik weet er echt geen raad mee. Ik heb al meerdere mensen gevraagd wat ik zou moeten doen, maar niemand weet het. Dit is het: Ik heb nu anderhalve maand met een jongen verkering waarvan ik veel hou! Het gaat goed tussen ons. Ook zijn we van dezelfde kerk, dus dat is allemaal prima! Totdat ik een andere jongen leerde kennen. Ik ben opeens als een blok voor hem gevallen terwijl ik nog verkering had! U zult vast zeggen: “Je kunt niet op twee jongens tegelijk verliefd zijn.” Maar mijn gevoelens zijn voor beiden verschrikkelijk sterk! Bij die jongen die ik net heb ontmoet kan ik veel opener en intiemer zijn als bij mijn vriend zelf. Die jongen vind mij ook erg leuk en heeft gezegd te ‘wachten' op mij. Ik durf mijn vriend niet te vertellen dat er een ander is. Ik wil hem niet kwetsen. Maar hoe los ik dit op? Wat moet ik doen om dit te stoppen? Ik heb al vaker tegen die jongen gezegd dat we gewoon met elkaar om moeten gaan. Niet intiem. Maar ik kan het niet. Ik mis hem dan! Wat moet ik doen? Die jongen is trouwens ook gelovig.

Antwoord

Tja, je zit in een lastig parket. Je zult je er ook niet gelukkig onder voelen omdat je zo toch wel het gevoel moet hebben dat je je eigen vriend toch wel wat voor de gek zit te houden. Weet hij er eigenlijk wel van af? Ik vind het ook niet helemaal fair van die andere jongen om te zeggen dat hij op je blijft wachten, want daarmee zet hij je toch een beetje onder druk. Eerlijk gezegd vind ik dat je van beiden even afstand moet nemen. Nu je zozeer met die andere jongen er over hebt gesproken, moet je er toch zeker wat van tegen je huidige vriend vertellen. Het is niet leuk als hij er op een andere manier achter zou komen dat jij toch wat hebt met die andere jongen. Zeg tegen beiden, dat je een time-out wilt hebben en ga dan over alles diep nadenken.

Alie Hoek-van Kooten

Alie Hoek - van kooten

Alie Hoek - van kooten

Tags in dit artikel:

verliefdheid
geen reacties

Terug in de tijd

 Laatst hadden we het op onze wekelijkse bijbelstudieavond over het volk Israël. En dan met name dat het volk Israël het...
1 reactie
16-04-2014
Wat houdt ware liefde in? Hoe kun je het voelen dat je echt van iemand houdt?
geen reacties
16-04-2007
Mag een Hervormde gemeente (PKN) doopleden weigeren om hun tweede kind te laten dopen?
geen reacties
17-04-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering