Kleine borsten

drs. J. van Dijken / Geen reacties

11-03-2011, 14:50

Vraag

Ik ben een jonge vrouw van 27 jaar. Ik heb altijd al kleine borsten gehad en daar heb ik helemaal vrede mee. Waar ik wel mee zit is dat ik geen tepelhof heb. Duidt dit op een ziekte of aandoening?


Antwoord

Wat fijn om te lezen dat je zegt vrede te hebben met je "kleine borsten". Groot of klein is natuurlijk maar relatief, en over de relatie tussen seksuele beleving en de grootte van de borsten, wordt heel verschillend gedacht.

Ik weet niet precies wat je bedoelt met dat je "geen tepelhof" hebt. De tepelhof is het gepigmenteerde gedeelte rond de tepel. De grootte van de tepelhof is o.a. afhankelijk van de grootte van de borst, en verschilt dus van persoon tot persoon. Is er bij jou rond de tepel helemaal geen niet-huidkleuring gedeelte? Ik ken geen aandoeningen of ziekte waarbij het ontbreken van de tepelhof een symptoom is, en zeker als dit aan beide kanten zo is, is er geen reden om ongerust te zijn.

Groet,
J. van Dijken, huisarts

Lees meer artikelen over:

borst(en)medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. J. van Dijken

  • Geboortedatum:
    01-01-1976
  • Kerkelijke gezindte:
    Onbekend
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
5 artikelen
drs. J. van Dijken

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Waarom zijn de protestantse kerken zo versnipperd? Ik neem niet aan dat dat Jezus' bedoeling was?
Geen reacties
11-03-2003
In de Bijbel staat dat waar twee of drie mensen op de aarde samen bidden over een bepaalde zaak (naar Gods wil), je mag geloven dat die zaak zal geschieden. Maar als je bidt om iets dat naar Gods wil ...
3 reacties
11-03-2010
Ik heb een beetje een lastige vraag (denk ik). Naar aanleiding van trauma gerelateerde problematiek en zelfdestructief gedrag ben ik aangemeld voor dialectische gedragstherapie. Ik wilde zelf liever i...
1 reactie
11-03-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering