Kleine borsten

drs. J. van Dijken / geen reacties

11-03-2011, 14:50

Vraag

Ik ben een jonge vrouw van 27 jaar. Ik heb altijd al kleine borsten gehad en daar heb ik helemaal vrede mee. Waar ik wel mee zit is dat ik geen tepelhof heb. Duidt dit op een ziekte of aandoening?

Antwoord

Wat fijn om te lezen dat je zegt vrede te hebben met je "kleine borsten". Groot of klein is natuurlijk maar relatief, en over de relatie tussen seksuele beleving en de grootte van de borsten, wordt heel verschillend gedacht.

Ik weet niet precies wat je bedoelt met dat je "geen tepelhof" hebt. De tepelhof is het gepigmenteerde gedeelte rond de tepel. De grootte van de tepelhof is o.a. afhankelijk van de grootte van de borst, en verschilt dus van persoon tot persoon. Is er bij jou rond de tepel helemaal geen niet-huidkleuring gedeelte? Ik ken geen aandoeningen of ziekte waarbij het ontbreken van de tepelhof een symptoom is, en zeker als dit aan beide kanten zo is, is er geen reden om ongerust te zijn.

Groet,
J. van Dijken, huisarts

drs. J. van Dijken

drs. J. van Dijken

 • Geboortedatum:
  01-01-1976
 • Kerkelijke gezindte:
  Onbekend
 • Woon/standplaats:
  Veenendaal
 • Status:
  Inactief

Tags in dit artikel:

borst(en)medisch
geen reacties

Terug in de tijd

Wat moet je zeggen als iemand vloekt? Je moet het toch wel tactisch doen?
geen reacties
11-03-2003
Is het op grond van de Heilige Schrift mogelijk dat een kind van God -een waar gelovige, een wedergeborene, een bekeerde...
geen reacties
13-03-2017
Ik heb al enkele maanden last van irreële angsten en onrust, paniek en nervositeit na een doorgemaakt trauma. De huisart...
geen reacties
11-03-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering