Koud

A. Kwakernaak / Geen reacties

28-01-2009, 00:00

Vraag

Ik heb het vaak erg koud. Komt dit door aanleg of kan het ook komen doordat ik veel kou heb te verwerken? Met kou bedoel ik psychische kou.


Antwoord

Het koud hebben kan een lichamelijke oorzaak hebben. Bij problemen met de schildklier, bij bloedarmoede of bij gebruik van allerlei medicijnen kan je het eerder koud hebben. Daarnaast is het ook aanleg. De ene persoon heeft het veel eerder koud dan de ander. De oorzaak daarvan is mij niet bekend. Leeftijd kan wel een rol spelen. Ook hormonale invloeden geven soms dat de een het eerder koud heeft dan de ander.

Wanneer je veel problemen hebt en dan met name psychische kun je het mogelijk ook eerder koud hebben. Je voelt je dan letterlijk in de kou staan. Indien je psychische klachten hebt, kan dat zeker ook lichamelijke reacties geven. Misschien moet je hier toch eens met een hulpverlener gaan spreken.

A. Kwakernaak

Tags in dit artikel:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

A. Kwakernaak

  • Geboortedatum:
    30-11-1999
  • Kerkelijke gezindte:
    Onbekend
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
62 artikelen

Bijzonderheden:

huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan iemand van de Ger. Gem. Ik lees en hoor in onze kringen nogal eens ingewikkelde manieren van de Bijbel uitleggen. Dan worden er termen gebruikt als verschillende soorten genade, verschillende soor...
8 reacties
28-01-2015
Mijn man is buiten het huwelijk veel te ver gegaan op seksueel gebied, tot aan orale seks toe, dus geen geslachtsgemeenschap. Mijn vraag is: valt dit onder overspel en dus als grond om te scheiden? Wa...
2 reacties
28-01-2019
Aan ds. Paul. Bent u bekend met traumageesten of herinneringsdemonen? Ik hoorde daar onlangs iets over, maar begrijp het niet echt.
Geen reacties
28-01-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering