Bijbelteksten en preken op mijzelf toepassen

Ds. A.A. Brugge / Geen reacties

31-05-2008, 00:00

Vraag

In veel preken die ik hoor, worden veel bijbelteksten primair toegepast op (de weg van) bekeerde mensen. Maar in hoeverre mag ik nog bijbelteksten en preken op mijzelf toepassen? Mag ik nog wel hoop ervaren uit bijbelteksten?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Als een preek aanspreekt kan de tekst een bepaald licht laten vallen op je weg door dit leven. De diepste betekenis van de Bijbeltekst, die altijd wijst op zaligheid door het kruis van Christus alleen, is belangrijker dan licht voor mijn tijdelijk leven. Van harte wens ik je het gebed toe of de Heere voor je donkere en schuldige ziel, met en uit Zijn Woord tot je ziel wil spreken.

Ds. A. A. Brugge

Ds. A.A. Brugge

Ds. A.A. Brugge

  • Geboortedatum:
    18-01-1966
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Doetinchem
  • Status:
    Inactief
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een vraag voor ds. Breure. Dominees zijn geen therapeuten om relatieproblematieken aan te pakken. Maar zou het niet goed zijn als dominees een cursus volgen over bijvoorbeeld de omgang van geme...
9 reacties
31-05-2010
Hoe lang overleeft sperma als het in aanraking is geweest met de buitenlucht? Dus bijvoorbeeld als het aan je handen zit en is opgedroogd.
Geen reacties
31-05-2018
Ik heb een vraag voor mijn vriendin. Ze is getrouwd met een narcist die haar veel pijn heeft gedaan. Hij heeft haar geestelijk en lichamelijk behoorlijk mishandeld. Ze heeft jarenlang alles voor hem g...
Geen reacties
31-05-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering