Is er ook meer "uitleg" over Psalm 32, 51 en spreuken 28 vers 13? (...)

Ds. A.J. Schalkoort / Geen reacties

22-11-2007, 00:00

Vraag

Is er ook meer "uitleg" over Psalm 32, 51 en spreuken 28 vers 13? In welk licht kan ik deze hoofdstukken lezen. Moet je het opvatten dat het daar over bekering gaat? Zijn er boeken die dit beschrijven? Hopelijk kunt u mijn vraag beantwoorden.


Antwoord

In welk licht moeten wij deze gedeelten uit de Bijbel lezen? Zoals je zelf al aangeeft in je vraag: de bekering. Hoofdthema is dat wie zijn overtredingen bedekt zal niet voorspoedig zijn en wie ze bekent en laat, zal barmhartigheid verkrijgen. Dat betreft de eerste bekering, maar ook daarna, de dagelijkse bekering waar het met name over gaat in de Psalmen 32 en 51.

Voor verdere uitleg van deze gedeelten kun je Bijbelverklaringen raadplegen: bijvoorbeeld Matthew Henry, of J. Calvijn. Van Luther is een prachtige verklaring over Psalm 51 in het Nederlands vertaald en zeer de moeite waard om te lezen. Over de bekering zijn er tal van boeken geschreven. Bijvoorbeeld van Thomas Boston over “Berouw, de weg terug naar God.”

Ds. A. J. Schalkoort

Tags in dit artikel:

boeken
Dit artikel is beantwoord door

Ds. A.J. Schalkoort

  • Geboortedatum:
    05-10-1948
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Lunteren
  • Status:
    Actief
213 artikelen
Ds. A.J. Schalkoort

Bijzonderheden:

Emeritus-predikant


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben in aanraking gekomen met iemand die intensief met me wil bidden. Ik heb de duivel in mij een vesting laten bouwen. Ik ben de duivel toegevallen. Ik moet daarvan bevrijd worden. Ik geloof en wee...
Geen reacties
22-11-2008
Klopt het dat ze in de Chr. Geref. Kerk geen biddag of dankdag hebben, of heb ik het mis?
Geen reacties
22-11-2003
In verkeringstijd, in hoeverre mag je elkaar aanraken en knuffelen? Maakt het nog verschil hoelang de verkering is en/of er trouwplannen zijn? Zijn hierover Bijbelteksten die hier richting aan geven? ...
Geen reacties
22-11-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering