Israel dient klacht in na raketaanvallen

Nieuwsredactie / 7 reacties

22-06-2012, 14:38

In de afgelopen 3 dagen werden er zo'n 130 raketten vanaf de Gaza-strook op het zuiden van Israel afgeschoten, meldt de Jeruzalem Post. Reden voor ambassadeur Ron Prosor om een klacht in te dienen bij de Verenigde Naties. "Een miljoen mensen zijn hierdoor verlamd van angst", aldus de afgevaardigde. De aanvallen hebben slechts 11 verwondingen tot gevolg gehad, alle afkomstig van 1 aanval op een gebouw waar grenswachten verbleven.


Prosor laakt de slappe respons van de internationale gemeenschap, "die altijd zo snel is om Israelische acties te veroordelen als het om Palestijnse levens gaat".

Iemand op Twitter zei het in iets andere bewoordingen: "De reden dat we in de media niets over de raketaanvallen hebben gehoord? Omdat Israel nog niet heeft teruggeslagen".

Nieuwsredactie op 22-06-2012, 14:38
7 reacties
Pompelmoen
25-06-2012 / 14:57
@Specht en jsbach,
Helemaal met jullie eens! Onvoorstelbaar hoezeer de Israëlische propagandamachine het internationale beeld in de media weet te beïnvloeden.
Zelf heb ik langere tijd onder de rook van Bethlehem gewoond. Ik hoorde Israëliërs zeggen dat Israël ook wel 'de 51e staat van Amerika' wordt genoemd. Niet voor niets!!! (oliebelangen in Arabische wereld)
Verder geef ik ook maar weer eens de link van "Een ander Joods geluid," NL stichting van Joden die hun kritische mening geven over hetgeen er in Israël gebeurt; en hoe het Jodendom bezoedeld wordt door Lieberman en consorten.
Kijk hier: http://eajg.nl/
Gerard
25-06-2012 / 16:52
Helaas vallen zovelen voor de verdraaiing van de geschiedenis van Israël door de media en niet alleen de media want de anti-Israël houding is diep doortrokken in zowel de westerse als de oosterse wereld. Zelfs zoals pompelmoen al aangeeft in Israël zelf. Maar iedereen die zich maar een beetje verdiept in de feiten en de geschiedenis van Israël kan gauw genoeg zien dat er onwaarheid na onwaarheid wordt verkondigt. Niet dat Israël zonder fouten is, de regering van Israël is niet beter of oprechter dan die van andere landen. Zoals in elk land, ook in Nederland, zijn er misstanden. Maar er is hier wat anders aan de hand.

Over wat er met Israël gebeurt hoeven we ons niet over te verbazen. Mozes voorzegt het al in Deut 28. Vers 37 zegt: "U zult een verschrikking, een spreekwoord en een voorwerp van spot zijn onder al de volken waar de HEERE u naartoe voeren zal". Je hoeft maar de geschiedenis van de laatste 2000 te kijken te zien hoe dat is uitgekomen. Dat het volk van Israël nog bestaat is een groot wonder. Dat zo'n klein landje de wereld zo bezig houdt en dat Jeruzalem zo'n belangrijke rol speelt is op zichzelf al een tastbaar bewijs voor de waarheid van de Bijbel is. Het aantal profetieën over Israël en Jeruzalem is enorm. Een groot deel daarvan is uitgekomen. De rest zal nog uitkomen, misschien wel tijdens ons leven.

De VN heeft sinds 1948 meer dan 200 resoluties aangenomen tegen Israël. Er is geen enkele resolutie tegen de Arabische landen die Israël sinds 1948 hebben geprobeerd te vernietigen. Integendeel: terrorist Yassar Ararat die de vernietiging van Israël op het oog had werd beloond met de Nobelprijs.

Waarom keert de wereld zich keer op keer tegen Israël? Is het misschien omdat de satan, de heerser van deze wereld, probeert te verhinderen dat de profetieën die in de Bijbel staan over Israël nog zullen uitkomen en zo God wil bespotten? Maar God zet hier keer op keer grenzen aan, kijk maar naar de geschiedenis van Israël sinds 1948. En de Bijbel is duidelijk: God zal zich weer ontfermen over Israël (lees de profeten of Rom 9-11, of Openbaringen). Niet omdat Israël zo'n goed volk is maar omdat God getrouw is aan Zijn beloftes. Ik moet vaak denken aan het boek Habakuk, waar Israël wordt gestraft door de hand van Chaldeeën maar daarna de Chaldeeën een groter oordeel over zich krijgen wegens hun onrecht tegen Israël. Wee de verdrukkers van Israël!

Israël kreeg inderdaad Gods oordeel over zich en daarom kwam het heil tot ons. Maar wij behoren Israël tot jaloersheid te verwekken, niet een eigen oordeel uit te voeren menende dat we één haar beter zijn. Helaas is ook binnen de kerken weer een trend ingezet om zich tegen Israël te keren. Deze bestaat al vele eeuwen maar steekt nu weer de kop op in ander vormen. Om Israël te verwerpen moet je Bijbel verwerpen of verdraaien en dat is dan ook wat er gebeurt. Ik zag kortgeleden een interessante video hierover:
<a href = "http://www.youtube.com/watch?v=osIx3tmvioY">Christian Palestinianism</a>

Degene die zich tegen Israël keren zetten in op een ramkoers met de God van Abraham, Jacob
en Izaäk. Dat dit gebeuren zal is al lang voorzegd. De hele wereld zal zich keren tegen Israël en
dan zal God zelf ingrijpen en Zijn oogappel verlossen en Israël zal tot bekering komen.
Maar wee degene die zich scharen bij degenen die in aanvaring zullen komen met deze God.
Gerard
25-06-2012 / 17:51
specht :
dank je voor je illustratie van het verwerpen van bijbels gezag :-)
Gerard
25-06-2012 / 18:36
specht:
Wat Bijbels gezag betreft: je stelt het menselijk denken boven de Bijbel. De Franse Revolutie bijvoorbeeld of gewoon al je uitspraak 'foute gedachte'. Waarom is dat fout? Omdat dat jou mening is? En de Bijbel maakt geen scheiding tussen geloof en de aardse zaken. Gods gezag geldt voor een Christen over alles als het goed is.

Wat de totstand koming van Israël betreft: als je een meer seculiere basis wil, deze korte video geeft een beetje informatie over het onstaan van de Israëlische staat en de houding van de palestijnen. Verdere informatie over de dingen die woren genoemd kun je ruimschoots vinden op Internet.
<a href="http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=O7ByJb7QQ9U#!">Debunking the Palestine Lie</a>
Johannes3vers16
26-06-2012 / 08:23
Genesis 12:3 staat toch niet zomaar in de Bijbel................laten we daar acht op slaan. Het is Zijn Oogappel en onze oudste broeder!
haximo360
26-06-2012 / 23:44
Met de komst van specht begint het niveau hier steeds meer te dalen naar een gemiddelde reactie op nu.nl. Daar is vrijwel iedereen anti-Israël en anti-christelijk.

Als Israël terug zou schieten krijgen ze kritiek. Nu dienen ze een klacht in en is het weer niet goed?
pierro
07-07-2012 / 13:51
Bid voor Israël!

Meer nieuws

De vragenrubriek van Refoweb telt 10.000 vragen en antwoorden. In een tweeluik hebben we het ontstaan en de achtergronden van deze voor internetbegrippen unieke rubriek belicht. Diverse media hebben i...
Geen reacties
06-06-2012
Stichting Heart Cry en de Engelse Bijbelleraar en pastoraal werker Philip Nunn laten 4000 boekjes drukken die "op een duidelijke en frisse manier Bijbelse overwegingen rondom het thema homoseksualitei...
45 reacties
02-06-2012
Tienduizend vragen en antwoorden online in elf jaar tijd. En denken we dat alle (soorten) theologische en exegetische vragen nu wel gesteld zijn... steeds worden we weer verrast. De vragenrubriek van ...
Geen reacties
29-05-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering