Ranglijst Christenvervolging 2012

Nieuwsredactie / 4 reacties

04-01-2012, 09:43

Ermelo – Noord-Korea voert voor het tiende jaar op rij de Ranglijst Christenvervolging aan. Nergens ter wereld worden christenen zo zwaar vervolgd als onder het Noord-Koreaanse regime. Dat meldt Open Doors, een organisatie die wereldwijd vervolgde christenen steunt. Open Doors publiceerde woensdag 4 januari de nieuwe Ranglijst Christenvervolging met daarop vijftig landen waarin christenen in 2011 het zwaarst werden vervolgd.

In Noord-Korea kan alleen al het bezit van een bijbel voldoende zijn om geëxecuteerd te worden of met het hele gezin in een strafkamp terecht te komen. De christelijke Kerk in het land is al decennialang volledig ondergronds.  “Er zijn zogenaamde showkerken, maar die laten slechts aan toeristen zien dat het land godsdienstvrijheid zou hebben. In werkelijkheid zitten er tussen de 50.000 en 70.000 christenen gevangen in helse strafkampen, omdat ze christen zijn en weigeren de leiders van het land als goden te aanbidden”, zegt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling.

In 2011 constateerde Open Doors dat Noord-Korea ook in het Chinese grensgebied de jacht op gevluchte Noord-Koreaanse christenen opvoert. Er zijn enkele tientallen spionnen extra naar China gestuurd om daar christelijke netwerken en netwerken van activisten te ontmantelen. In september werd een Zuid-Koreaanse christen vermoord in de Chinese stad Dandong. Hij bood hulp aan Noord-Koreaanse vluchtelingen. Dictator Kim Jong-Il hield de touwtjes al strak in handen, de verwachting is dat zijn zoon Kim Jong-Un die lijn doorzet. “Hij is jong en onervaren. Dat zal er waarschijnlijk toe leiden dat hij de bevolking weinig ruimte gaat geven en dat het er ook voor de christenen niet beter op wordt”, aldus Muurling.De Ranglijst Christenvervolging heeft een nieuwe nummer 2: Afghanistan. In 2011 zaten twee christenen met een moslimachtergrond, Said Musa en Shoib Assadullah, gevangen in Afghanistan. In beide gevallen werd met de doodstraf gedreigd. “Gelukkig is het zo ver niet gekomen. Musa kwam in februari vrij, Assadullah in mei. Beiden hebben het land moeten ontvluchten. De Afghaanse overheid is niet in staat een klimaat van tolerantie te creëren. Ook zagen we in het afgelopen jaar dat de Taliban na een periode van ogenschijnlijke stilte weer aan terrein wint. Zo circuleert een lijst van 200 organisaties die rekening moeten houden met aanvallen. Daar staat een aantal christelijke organisaties tussen”, zegt Muurling.

Hoewel het communistische Noord-Korea al jarenlang de koppositie van de Ranglijst Christenvervolging bezet, is islamitisch extremisme de voornaamste bron van vervolging van christenen. Negen van de tien landen uit de top-10 van de Ranglijst Christenvervolging zijn moslimlanden, in totaal is in bijna tweederde van de 50 landen op de lijst islamitisch extremisme aan te wijzen als voornaamste reden van de vervolging van christenen.

Landen die het sterkst stegen op de Ranglijst Christenvervolging zijn Soedan en Noord-Nigeria. Soedan klom negentien plekken naar de 16e plek. In 2011, het jaar dat het overwegend christelijke Zuid-Soedan zich van het islamitische Soedan afscheidde, is de vervolging van christenen daar flink toegenomen. In Noord-Nigeria, dat steeg van 23 naar 13 is de islamitische terreurbeweging Boko Haram actief om christenen uit te roeien. Noord-Nigeria kende in 2011 het hoogste aantal christelijke martelaren. Er werden zeker 300 christenen gedood om hun geloof.

Nieuwsredactie op 04-01-2012, 09:43
4 reacties
QuadCoreInside
11-01-2012 / 08:59
Nog niet één reactie...
We zijn blijkbaar zo druk met elkaar te bestrijden (zie "Een gestolen Jezus") dat we onze medechristenen vergeten die vervolgd en gedood worden..
Omega
11-01-2012 / 10:29
Het kan ook zijn dat iedereen het gewoon met dit bericht van harte eens is ;-)
ArieBombarie
11-01-2012 / 18:24
Als je dit lees en de inhoud tot je door laat dringen heb je geen woorden meer...
Amazinggrace
19-01-2012 / 18:06
Misschien schuiven we het ook van ons af? Het geloof is daar zo puur en Bijbels...
Bij OpenDoors, Friedenstimme, SDOK kun je je opgeven voor een schrijf abonnement, je krijgt dan iedere keer kaarten en groeten lijsten, kost niks (alleen een postzegel) De mensen waar de kaart, of pakket via Friedenstimme, naar toe gaat zijn zo blij met een beetje meeleven!
Op dit moment zijn er Pakistaanse Christenen via SDOK in Nederland als je in de buurt woont van Goes (19/01) Wapenveld 20/01 of Gouda 21/01 is ht zeer aan te raden om te gaan luisteren!!

Meer nieuws

2012 is van start gegaan! We wensen je, in navolging van de apostel Johannes, het allerbeste voor dit nieuwe jaar!
1 reactie
01-01-2012
We nemen nog een laatste duik in de statistieken van Google Analytics van 2011. Jij kwam met bijna 600.000 andere mensen...
geen reacties
31-12-2011
Ook het forum werd prima bezocht dit jaar. De afdeling Relaties was favoriet, gevolgd door Algemene Zaken en Psychologi...
geen reacties
29-12-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering